Лечение с минерална вода и как ни влияе?

Лечебна минерална вода

Медицинските свойства на минералната вода са открити още от древността.

На различните места по света тя има различни свойства и лечебна сила. Възможностите на Кюстендилската минерална вода са оценени още от траките и римляните за да се стигне до днешния модерен СПА хотел Стримон СПА Клуб с прилежащия към него медицински център.  Тази минерална вода е наситена със сяра, а тя има огромно значение за развитието на клетките в организма, растежа на ставите и жлезите с вътрешна секреция. Сярата се използва като основа в много лекарства за запазване на свежестта и гъвкавостта на тъканите. Доказано е, че тъканите на страдащите от ревматизъм имат недостиг на сяра.

Този недостиг в тъканите отлично се попълва от сярата в кюстендилската минерална вода. Тя се просмуква през кожата и вдиша о белите дробове през кръвообращението и стига до органите, където има недостиг.

Интересното при някой страдащи е, че въпреки недостатъчното сяра в организма им, те пак я изхвърлят с урината. Това води до разстройства в съединителните тъкани и ставите. Те губят от гъвкавостта на тъканите си и така се появява ревматизъм.

Лечението с минерална вода в хотел Стримон СПА Клуб променя описаното по-горе състояние на организма и той започва да работи в нормален режим, възвръщайки си гъвкавостта на тъканите, спирайки изхвърлянето на сярата и балансира организма.

В резултат на това болките намаляват и постепенно изчезват, ставния апарат функционира нормално и кръвообращението се подобрява, заедно с всички обменни процеси.

Благодарение на тези ефекти се оказва и благотворително влияние върху различни възпаления на периферната нервна система, гинекологичните болести и заболявания на дихателните пътища. Добре се повлиява опорно-двигателния апарат при артрити, артрози, полиартрити и заболявания на костите, както и различните фрактури и травми на кости, мускули и сухожилия.

Неврологичните проблеми като неврити, радикулити, плексити и дископатии се лекуват изключително успешно.

Освен това е известно, че кюстендилската минерална вода премахва всички пречки за забременяване и лечение на стерилитет, поради което се използва за лечение на възпаления на гениталиите, яйчна недостатъчност и мъжка стерилност (простатит, патосмерия и др.).

Други стомашни болки и на дебелото черво се лекуват отлично чрез парни бани с минерална вода.

При наситен организъм с токсини и отрови поетата сяра от минералната вода се свързва с тях и ги разгражда или отстранява от организма.

Инхалациите с минерална вода са подходящи при белодробни заболявания, трахеобронхит, астма и бронхоектазия.

Всички тези болести се лекуват от кюстендилската минерална вода с доказана ефективност от вековния опит на поколения българи. Вижте повече подробности за свойствата на Кюстендилската минерална вода известна като една от най-силно лечебните в България.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (61 votes)