LED крушките – с какво превъзхождат обикновените модели

Лед крушки на ниски цени

Макар и технологията за LED осветлението да е разработена в началото на 20ти век, нейното масово приложение започна едва в края на същия век, като сега в България има забележимо преминаване от обикновено към LED осветление. Каква е причината за това, с какво те превъзхождат пред обикновените крушки?

Качествен избор за дома – LED осветителни решения

LED или Light Emitting Diode, е нов вид подход към осветяването на пространства – то се извършва чрез дигитализация на електричният ток в светлина, а това се случва значително по-ефикасно от стандартните крушки.

Как работят старите крушки

Познатите ни крушки, ще си припомните, работят чрез прекарване на електричен ток през веригата завършена от тънка волфрамова жичка, която гори. Този процес на горене изисква и изразходва голямо количество енергия, а резултатът е по-естествена светлина.

Проблемът с тази технология, и причината тези крушки често да пристигат вече неработещи, е тънкостта на волфрамовата жичка, при по-силни вибрации тя се скъсва и поради това не може да се завърши веригата. Това се получава и, когато тя се приближи до краят на своят експлоатационният си период – жичката изтънява и гравитацията я откъсва от катодите.

Как работи новото LED осветление

Новото лед осветление работи като преобръща токът в светлина чрез процес наречен рекомбинация, което се случва милион пъти в секундата. Това е когато електрони от позитивният терминал напуснат краят му и се насочат към негативният терминал, а отделянето на енергия, според зависи химичният състав на терминалите, образува или светлина или топлина.

По този начин електроните се рекомбинират като противоположностите тук се превличат –двата терминала не са свързани, а между тях има разстояние, за да може да се случи тази рекомбинация. Това, което превръща електричеството в светлина, в този случай, е химичният състав на терминалите – но има по-нови крушки, които разчитат на чипове за това преобръщане.

Как LED крушките са по-добри от старите

Поради естеството на процеса, преобразуването на енергия в светлина е значително по-ефикасно, като отделената топлина е само една десета от използваната енергия. Това означава, че електрониката в led крушките издържа значително по-дълго време.

Други нещо, което допринася за тяхната издръжливост, е това, че амперажът нужен за тяхното функциониране е значително по-малко, а амперажът е съпротивлението на една единица електричен ток. Новите крушки реално получават много по-малко стрес отколкото по-старите варианти, така те издържат с 50 пъти повече.

Реалната ефикасност на новите крушки е 500 000 часа експлоатационен период, за които всяко домакинство спестява над 20% повече енергия за един ден. Така спестявате пари, усилия и получавате повече. – такива невероятни осветителни решения можете да намерите на  2r-bg.com.

FacebookTwitterLinkedIn
Оцени post
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.