Минералната вода и здравето ни

Какви са ефектите на минералната вода върху здравето ви? Ще ви разкажа малко повече за минералната вода и това какво казват повечето хора за нея. Това ще ви помогне да направите най-добрия избор за това каква вода да пиете. Минерална, чешмяна или филтрирана?

Минералната вода е чудо на природата, което още от дълбока древност е признато с лековитите си качества. Поколение след поколение откриват колко полезна е минералната вода. Но това е 21 век, ще кажете. Каква е истината зад всички тези истории? Здравословна ли е наистина минералната вода или не? Има безброй марки, всяка от които се рекламира като най-добрата.

Сигурен съм, че сте наясно как всяка материя е съставена от невидимите за нас атоми. Те са микроскопични частици, които вибрират и се свързват с други атоми в специални комбинации. Те пък от своя страна образуват твърд материал, течност или газ. Това означава, че тези частици могат да образуват дърво, скала, звезда, галактика и дори минерали!

Тези вибриращи атоми ли правят минералната вода полезна? Минералите са кристаловидни вещества, които само майката земя може да предостави, от собствената си енергия. И като всяка друга енергия, която ни обгражда в ежедневието, минералите също ни повлияват по специален начин.

Разбира се много реклами промотират връзката на човека със земята и как това ни прави по-здрави, но в действителност всички трябва да разбираме, че става въпрос за хранителните стойности и чистотата на вода.

Минералната вода и здравето ни

Някои минерали са от изключителна важност за нашето здраве – калций, магнезий, селен и още много. Всички те присъстват в минералната вода. Но не се ли съдържат и във всичко останало, което пием? Можете да откриете, че в по-голямата част от останалите напитки, включително пречистената, дестилираната или чешмяната вода, всъщност съдържанието на минерали е оскъдно и не покрива дневните нужди на организма.

Тялото усвоява минералите най-добре, когато те се приемат с водата. Пийте качествена минерална вода, за да степо-здрави и да се чувствате по-добре.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (98 votes)
The following two tabs change content below.

firefly

Latest posts by firefly (see all)