Сексуални проблеми и преодоляване на сексуалната дисфункция

Статията е с образователен характер и може да съдържа думи и изрази, които не са подходящи за лица под 18 години.

Сексуалната дисфункция е сексуален проблем на мъжете, който се характеризира с оргазъм преди или веднага след проникването. Сексуалната дисфункция е състояние, при което мъжа еяакулира по-рано отколкото той или неговия партньор биха желали. Това е свързано с редица неудобства и разочарования. Повечето мъже са имали такъв момент в живота си и това не се счита за проблем, ако състоянието не се повтаря често. Преодоляването на сексуалната дисфункция е важно, ако мъжа иска да запази добрите си сексуални отношения с партньора.

Съществуват методи за лечение на този сексуален проблем. Ето някои от тях:

– Лечение чрез лекарства – съществуват лекарства и кремове, които могат да ви помогнат да забавите еякулацията, но е важно да се консултирате с лекар преди да започнете лечението. Това е необходимо за да се избегнат страничните ефекти.

– Необходимо е да се упражнявате да контролирате еякулацията чрез мастурбация. Това ще помогне да се научите как да манипулирате тялото и мозъка за да се постигне контрол върху еякулацията. Това може да е трудно в началото, но с повече търпение, проблема може да бъде преодолян.

– В повечето случаи сексуалната дисфункция е психологически проблем. Стреса и напрежението, страха от разочарование на партньора, може да повлияе на сексуалната издръжливост.

 

Една трета от мъжете казват, че имат сексуална дисфункция, 14% споделят че нямат интерес към сексуалните контакти и 8% споделят, че не изпитват удоволствие от сексуална връзка.

При жените нещата стоят по друг начин. Една трета казват че не желаят сексуални връзки, 26% споделят, че редовно не достигат до оргазъм. При 23% от жените половия акт не носи никакво удоволствие.

И при двата пола, тези проблеми се дължат на емоционален стрес, лошо здравословно състояние, ниско качество на живот и минали травматични сексуални преживявания.

Въпреки, че сексуалната дисфункция е най-честия сексуален проблем при мъжете, те изпитват затруднения при обсъждането му. Ако повечето от тях са склонни да говорят за проблема си, справянето с него ще бъде много по-лесно.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (30 votes)