Основното събитие в СПС ще събере над 6,000 играчи

От организаторите на Световните Покер Серии (WSOP) заявиха, че и тази година очакват над 6,000 любители на покера да се включат в Основното събитие на шампионата.

Независимо, че в момента световната икономика се намира в много тежко положение и редица покер играчи все още чакат да вземат своите стотици милиони долари запорирани в сайта за онлайн покер „Фул Тилт”, организаторите на едно от най-големите събития на покер сцената за тази година са сигурни, че WSOP ще привлече това лято в Лас Вегас хиляди покер играчи.

През изминалата година Основното събитие с входна такса 10 хиляди долара беше уважено от 6,865 играчи, като този брой надхвърли очакванията дори и на организаторите. Относно тазгодишната посещаемост на СПС, директорът по комуникациите Сет Палански заяви, че очакват между шест и осем хиляди участници в Основното събитие.

„Основното събитие ще събере между 6,000 и 8,000 участници. Популярността на покера в момента нараства значително по целия свят, а Световните Покер Серии са нещо, като Олимпиадата в покера.”

През тази година обаче ще има най-различни фактори, които ще повлиаят на броя участници не само в Основното събитие, но в СПС като цяло. Популярността на покера в Европа нарастна значително, след като шампион в миналогодишното издание на СПС стана германецът Пиус Хайнц. Той е първият представител на своята родна страна, който печели титлата в WSOP.

След големия си успех Хайнц стана медийна звезда в Германия и лицето му бе показвано в редица телевизионни предавания и програми. Той стана и лице на германския покер като цяло. Това направи Германия един от най-важните пазари в онлайн покер пространството, като основна заслуга за това имат Хайнц, както и останалите немски професионални покер играчи, като Марвин Ретенммайр, Бени Шпиндлер и Джузепе Панталейо.

Най-популярния вариант на играта в Световните Покер Серии е Тексас Холдем покер, който се практикува от по-голямата част от почитателите на тази покера.

FacebookTwitterLinkedIn
The following two tabs change content below.

georgi.ivanov

Луксозни коли за бал от SpeedyCars.eu