На почивка: В дебрите на Пакистан

Пакистан

Пакистан е държава намираща се в Южна Азия.Тя  се нарежда на шесто място по население в света, както и  втори по население сред мюсюлманските държави. Има площ 804  хил. кв. Км,разположена е  на брега на Индийския океан. Бреговата й линия е приблизително 630 км. Граничи с Иран и  Афганистан , както и с  Китай и Индия .

Може да ви прозвучи малко страшно, но това е мястото на някои от първите човешки открити останки, както и дом на древни цивилизации, дори по-стари от тези , които са в Месопотамия и Египет и е огнище на 2 от световните религии, а именно  Будизма  и Индуизма. На някои места в Пакистан е желателна и  охрана за туристите. Когато си търсите туристически агенции може да питате как точно можете да се сдобиете с такава охрана.

Един о тминусите , с които можете да се сблъскате още когато ви говорят туроператори за Пакистан са воените действия , които са често срещани покрай линията на контрола на Кашмир. Това,което можем да ви  предложим е да се въздържате от пътувания във областта на Вазиристан , западен Балухистан, както и западната част на Северо Западна Погранична Провинция . Също така  и в Синдхската област, тези анти-западни възгледи понякога прерастват в насилие.

Столица на Пакистан е Исламабад, а най-големият град е Карачи, няма как да не сте ги чували.. Валутата е от пакистанска рупия, а религията която главно се изповядва е мюсюлманска, има и християни както и индуисти. Икономиката ? е на 7 място  в света по паритет на покупвателна способност.Върпеки всичко, страната продължава се причислява към развиващите се държави. За жалост големите проблеми от страна на тероризма и неграмотността както и  ширещата се бедност, не са чак токова примамлива туристическа дестинация. Но факта, че толкова много  древни цивилизации са се зародили  на територията на днешения Пакистан привличат доста хора и най-вече учени.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (80 votes)