Най-добрия софтуер за уеб разработка


Най-добрия софтуер за уеб дизайн

MySQL е може би най-популярната база данни и е с отворен код и напълно безплатна. MySQL Enterprise версията не е безплатна, но в сравнение с други платени бази данни цената е символична, а знаем, че е от световна класа. Безплатната версия на MySQL е навсякъде и е от най-популярните системи за ССФ.

Apache уеб сървър
Apache HTTPd е най-популярният уеб сървър в Интернет, Apache е безплатен, твърд като скала, изключително гъвкав и богат на функции. Apache обслужва всички известни и популярни блогове и уеб сайтове, работещи на платформи като WordPress, Joomla и др. Apache също е много популярен в корпоративни инфраструктури, там, където служи като софтуерен компонент за обратен прокси сървър в предната част на портали, В2В шлюзове и др.

Apache Tomcat
Apache Tomcat е софтуер с отворен код за изпълнението на Java Servlet и JavaServer с технологии. Tomcat не бива да се бърка с Apache уеб сървър

Magento
Magento, използван от 30000 търговци, включително и Samsung, Nespresso и The North Face, е в света най-бързо развиващата се платформа за електронна търговия с уникален уеб дизайн. Magento Edition се предлага за свободно под отворен код лиценз за софтуера. Enterprise Edition, за които ще трябва да платите, предлага функции като възможност за мулти-онлайн магазин и др.

Aptana
Aptana е изградена върху Eclipse, който е много добър проект с отворен код. Aptena е много популярен и изтеглен от потребители повече от 5.000.000 пъти. Той поддържа HTML, CSS и JavaScript редактиране разполага с един полезен сайт мениджър.

Уърдпрес
Софтуер за създаване на сайтове тип блог  известен като блогерски софтуер много подходящ за оптимизация на сайтове в конкурентни ниши. Поради това че този приятелски настроен към търсачките софтуер, уърд прес е любима платформа не само на блогерите но и на  сео оптимизаторите, които правят сайтове с малко на брой страници леки  подходящи за високо конкурентни ниши предимно в сферата на услугите. Удобствата  на този тип софтуер за изработване на сайт са много, готови теми които се инсталират напълно автоматично, като и много плъгини за раширяване на функционалноста на този готов сайт тип блог.

FacebookTwitterLinkedIn
3.9/5 - (59 votes)
The following two tabs change content below.