Необходимост от интернет реклама

Интернет рекламата е необходима за всички, които продават стоки или предлагат услуги. Интернет рекламата е важна и за потребителите. Тя привлича тяхното внимание и удовлетворява нуждата им от допълнителна информация и покупка.

Обърнете внимание на нуждата от допълнителна информация. В практиката често се срещат рекламни кампании, които изискват от клиента незабавна покупка. В същото време информацията, която се предоставя за продукта е оскъдна. Очакванията за реалното търсене на продукта са завишени, а надеждите, че увеличената посещаемост е 100% гаранция за нови продажби са нереалистични.

Как да избегнем грешките при провеждане на рекламна кампания в Интернет и да използваме максимално предимствата?

На първо място конкретизирайте Вашето рекламно съобщение. Определете за кого е предназначен Вашия продукт или услуга. Дефинирайте ясно всички предимства и качества на продукта. Постарайте се да предоставите максимално ясна и подробна информация за Вашия продукт на страниците на сайта Ви. Фиксирайте конкурентни цени и атрактивни срокове за доставка.

Следва най-важното. Изяснете си коя е конкретната група потребители, която би имала най-голям интерес към Вашия продукт, как може да достигнете до нея и как може да привлечете вниманието и. Е? Натиснете спусъка и стреляйте. Стоп, стоп, стоп!

Задръжте със стрелбата. Внимателно разпределете Вашите средства, използвайте ги разумно и най-важното – експериментирайте. Подгответе 3 или 5 варианта на Вашата Интернет реклама. Тествайте ги в кратки срокове и проверете, кой от тях е най-ефективния.

Нека да обобщим. За да проведете ефективна Интернет реклама се нуждаете от:

  • добър продукт;
  • целева група;
  • прецизно таргетиране.

Анализирайте резултатите и не се страхувайте да опитате нещо ново. Ако разчитате на готови решения и „сигурни“ средства за увеличаване на посетителите на Вашия сайт, то определено ще сбъркате.

Интернет е динамична величина, а броя на потенциалните потребители не е константа. Звучи объркващо, нали? Нека да демонстрираме с един пример. Българска компания се опитваше да разшири пазарите си. Дотук добре.

Потенциалните потребители извън България са над един милиард. Как обаче да определим къде точно търсенето е най-голямо и то използвайки скромен бюджет и постигайки надеждни резултати. Как? Използвахме контекстна реклама и получихме следните резултати.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (104 votes)