Приложение на гранитогреса

Днес може да видим успешни приложения на гранитогрес навсякъде в градската архитектура. Дизайнерите използват този здрав и доста атрактивен материал за осъществяване на най-смелите си идеи и го прилагат както в основата на даден проект, така и като довършителен материал. Свойствата и качествата на гранитогреса го правят успешно приложим материал, както в съвременната архитектура, така и при реновиране на по-стари сгради.

Основните преимущества на различните видове гранитогрес са в лесната му поддръжка, изключителната му устойчивост на натоварване и механични удари, способността му да абсорбира влагата.

Плочките гранитогрес намират място както в бани, тераси и мазета, така и по тротоари и настилки в обществени сгради. Точно на места, където минават много хора и натоварването е интензивно, гранитогреса се явява един от най-подходящите материали, тъй като не задържа мръсотия и е защитен от надраскване и удар.

Възможността да се изработят доста големи по размери плочки дава свобода на архитекти и проектанти, които имат за цел да облицоват сгради или обмислят какви  подови настилки да използват в дадени помещения и комплекси.  При по-големи габарити на материала се работи по-лесно и работата става по-бързо. Единственото затруднение е доста голямата твърдост на гранитогреса, което усложнява процеса на неговото рязане. Това става чрез диамантин – резец с диамантено покритие.

Приложението на този материал е наистина широко. Той може да се използва за външни фасади, павета и открити и изложени на атмосферни влияния места. Поради това, че гранитогресът не търпи температурни разширения, той с успех изпълнява своето предназначение като външна облицовка на сградите.

Ако и вие се интересувате от плочки гранитогрес, спокойно може да си поръчате такива за вашата баня или тераса. За разлика от други материали, гранитогреса е по-студен и не задържа топлината, но той има много преимущества пред различните видове плочки, изработени по термичен път.

Ако имате някакви въпроси може да ни попитате без да се притеснявате!

FacebookTwitterLinkedIn
The following two tabs change content below.
Рентакар в София - SpeedyCars.eu