Приложение на гранитогреса

Днес може да видим успешни приложения на гранитогрес навсякъде в градската архитектура. Дизайнерите използват този здрав и доста атрактивен материал за осъществяване на най-смелите си идеи и го прилагат както в основата на даден проект, така и като довършителен материал. Свойствата и качествата на гранитогреса го правят успешно приложим материал, както в съвременната архитектура, така и при реновиране на по-стари сгради.

Основните преимущества на различните видове гранитогрес са в лесната му поддръжка, изключителната му устойчивост на натоварване и механични удари, способността му да абсорбира влагата.

Плочките гранитогрес намират място както в бани, тераси и мазета, така и по тротоари и настилки в обществени сгради. Точно на места, където минават много хора и натоварването е интензивно, гранитогреса се явява един от най-подходящите материали, тъй като не задържа мръсотия и е защитен от надраскване и удар.

Възможността да се изработят доста големи по размери плочки дава свобода на архитекти и проектанти, които имат за цел да облицоват сгради или обмислят какви  подови настилки да използват в дадени помещения и комплекси.  При по-големи габарити на материала се работи по-лесно и работата става по-бързо. Единственото затруднение е доста голямата твърдост на гранитогреса, което усложнява процеса на неговото рязане. Това става чрез диамантин – резец с диамантено покритие.

Приложението на този материал е наистина широко. Той може да се използва за външни фасади, павета и открити и изложени на атмосферни влияния места. Поради това, че гранитогресът не търпи температурни разширения, той с успех изпълнява своето предназначение като външна облицовка на сградите.

Ако и вие се интересувате от плочки гранитогрес, спокойно може да си поръчате такива за вашата баня или тераса. За разлика от други материали, гранитогреса е по-студен и не задържа топлината, но той има много преимущества пред различните видове плочки, изработени по термичен път.

Ако имате някакви въпроси може да ни попитате без да се притеснявате!

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (107 votes)
The following two tabs change content below.