Учебници – съвети и препоръки как да се сдобием най – лесно с тях

Търсите ли евтини учебници за единадесети клас? Ето как и къде да ги откриете.

Малко преди началото на учебната година стартира и родителската кампания за търсене и закупуване на учебници за единадесети клас и други по-горни и по-долни класове. Това е отговорност и задължение на всеки родител, без значение дали детето му е в начален клас или в някой от курсовете в университета. За да бъдат улеснени както родители, така и ученици при избор на учебни пособия и помагала, още преди старта на учебната година всяко учебно заведение и всеки преподавател определя с кои издателства на книги за ученика ще работи. По този начин всеки един родител и ученик е подготвен предварително какви учебни материали и пособия ще са му необходими за новата учебна година.

В наши дни да осигурим учебници не е никакъв проблем, тъй като учебните помагала и пособия се предлагат както в книжарниците, така и в ученическите борси, онлайн книжарниците и къде ли още не. Това което може да се окаже  решаващо при покупката на учебници е сумата, която трябва да се заплати, тъй като чисто новите учебници са на доста високи цени. Високите цени на новите книги за учениците са най – честата спирачка пред голяма част от родителите, тъй като живеем във времена на световна икономическа криза и много малко от нас могат да си позволят да осигурят на децата си учебници, току – що излезли от печатниците.

Това е и причината доста от учениците и техните родители да изберат учебници втора ръка или да изпробват станала модерна в последните години система на „размяна на учебни помагала и пособия”.

Учебници втора употреба или размяна на учебници се извършва в почти всички специализирани книжарници и уеб сайтове в помощ на ученика и закупувайки или разменяйки учебници семействата спестяват от 30 % до 70 % от бюджета, който иначе трябва да дадат, ако закупят учебни помагала и пособия нов печат.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (90 votes)
The following two tabs change content below.