15 инчов ултрабук от HP

Шест години след въвеждането на MacBook Pro, производителите на лаптопи най-накрая осъзнаха, че за да са на върха, Apple предлагат нещо наистина интересно.Ето, че вече някои от утвърдените IT компании се опитват да създадът по-евтин вариянт на MacBook Pro.
HP също се нарежда в това число лаптопи, като техния претендент се нарича „Envy“.На външен вид Envy изглежда почти същия като MacBook Pro, но дали и хардуерните характеристики съотвестват? Вижте по-долу и ще разберете.

Дизайн
Повдигнете гладкия метален капак на Envy и там ще бъдете посрещнати от идентична гледка с тази от Apple.Несъмнено можем да споменем, че и тук, както при Apple, дизайна е изпипан и почти изцяло е изграден от фин алуминий с ясно изразени ръбове и черти.Може би най-изненадващо от всичко е батерията.Различното от другите ултрабуци в това HP е, че батерията не е вградена в самия лаптоп, а може да се свали, което определено е предимство пред останалите ултратънки лаптопи.

Портове и функции
Може би сте наясно с това, че при Apple портовете се поставят само от едната страна? Е, тук не е точно така.От ляво намираме USB 3.0 порт, както и гнезда за микрофон и слушалки, както и DVD диск.Вдясно стоят други два USB 2.0 порта, HDMI изход, както и слод за SD карта.

Клавиатура и тъчпад
HP Envy има голяма клавиатура с ясно изразени островни клавиши, които си имат и мека LED подсветка.Тъчпада също е голям, което сравнително улеснява работата с него.

Производителност и графика
Както може би се очаква, при Envy можем да намерим двуядрен 2.4 GHz I5-2430M процесор от Intel, 6GB DDR 3 RAM памет и видео карта от Radeon HD с 1 GB памет.
Тези характеристики несъмнено правят този лаптоп подходящ за почти всичко, дори и игри, които изискват силни параметри и сериозна графика.

Топлина и шум
Една от най-неочакваните приятни изненади от Envy е това колко безшумен всъщност е той.Дори и при възпроизвеждане на DVD филми с високо качество или игра със силни изисквания, то лаптопа няма да издаде никакъв по-различен шум от този когато е включен.За загряването можем да кажем същото.Благодарение на металното покритие тя бързо се разпростира и дори не се усеща.

Живот на батерията
Ако този лаптоп има слабо място, то това е батерията.Въпреки, че е осемклетъчна и от HP обещават до девет часа на използване, при нашия опит тя изкара едва четири.

Заключение
На пръв поглед HP Envy изглежда като произведен от Apple.Като плюсове можем да отбележим здравата конструкция, добрия дизайн и сравнително силните параметри за лаптоп от този клас.За минус можем да изтъкнем живота на батерията, както и не до толкова удобния тъчпад.
Като цяло този лаптоп е за тези, които искат да имат фин, лек и леснопреносим лаптоп, чрез който да могат да работят с всички програми, като не изключват и играенето на игри през уикенда :).

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (78 votes)
The following two tabs change content below.

firebox

Latest posts by firebox (see all)