7 допускани грешки в уеб дизайна

„Въпрос на перспектива и виждане“ е най-често срещаната реплика от различни уеб дизайнери, и криейтори на уеб съдържание. Докато за нашата скромна същност е чиста проба глупост да твърдиш точно това, в един процес при създаването на уеб сайт. В отговорна твърдението от последното изречение, ето ги най-често допусканите 7 грешки от „създателите“.

#1 Принципите остават само в офиса – най-често допусканият пропуск и мога да кажа основата на тази статия. Отстояването им е сърцето на професионалното съществуване. Не правете компромис с желанието на евентуалният клиент, поради една значително съществена причина – той си разбира от ежедневната работа, което не означава, че разбира и от вашата.

#2 Липса на конкретика – втори минус в този уеб процес. Още от първата минута, след като започнете да презентирате способностите си бъдете конкретни – „ще направим това и това, другото не влиза в цената, това е допълнителна работа и т.н.“ От вас зависи дали ще оставите отсрещната страна с подобно впечатление.

#3 50% истина – ако мълчите за да приберете „парсата“ вече сте загубили. „Всичко куме в очи“ за да сме пределно ясни кой какво и защо.

#4 Ултра-мега-як 3D дизайн – за какво му е. Ще си го принтира на тениска или пари ще изкарва? Което автоматично не значи, че уеб проекта му трябва да е скапан, но задължително наблегнете на функционалността и същността на съдържанието в сайта, не на това дали някой ще свърши пред компютъра от „уникалност на дизайна“.

#5 „Ние ще си направим текстовете“ – ще си ги направят друг път. Или ще ги копира от интернет или ще използват тъй иначе сложният технологичен профи-език на тяхната работна ежедневна активност. Ако сайта и дейността предразполага използването на такъв език – искайте мнение от тях, искайте корекции от тях, искайте помощ от тях, но текстовете ги напишете вие. Те винаги могат да ги проверят преди публикация, но се съобразявайте със съдържанието в нета и с възможността тези текстове, по един или какъвто и да е друг начин да са малко по уникални от обичайното.

#6 Прекалено много функции, прекалено много нещо – не пълнете сайтовете с приложения, апликации и подобни такива. Запомнете – в началото винаги изглеждат яко, но при последващ ъпдейт половината неща могат да се скапят и никога да не тръгнат. Търсете оптимално допустим вариант, който да е: по-малко външни приложения, повече ваша работа в кода на самият сайт.

#7 Бавен, тежък, та чак WWW зацикли – през последните месеци, да не кажа години е налично спазването на простички приоритети от самото начало – бързо зареждане на уеб сайта и на неговото съдържание и адаптивност на самият проект спрямо различните видове дисплеи – телефони, таблети или просто компютърни монитори.

Ако избягвате тези 7 основно допускани грешки при изработването на уеб съдържание под каквато и да е форма – живота ще ви е по-лесен. От опит знаем.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (37 votes)
The following two tabs change content below.
SEO оптимизация и SEM, Уеб дизайн и изработка на интернет страници, Маркетинг на съдържанието и Маркетинг в социалните мрежи, Link building