Доставка на цветя – терапия за емоциите ви

Учени твърдят, че цветята имат власт над настроенията ни. Точно за това доставката на цветя има положителен ефект върху настроението на получателя, което продължава с дни. Тайната е в цвета на цветето. Всеки цвят създава различна честота на светлинните вълни и учените вярват, че възприятието им предизвиква на производство на успокояващи и стимулиращи хормони като мелатонин и адреналин, както и хормони като серотонин, които повишават настроението.

Ето, как можете да се насладите физически и емоционално, когато получите доставка на букети с красиви цветя:

  • Червените рози за увеличаване енергията.

Червеният цвят стимулира надбъбречните жлези, повишаването на енергията.

  • Ириси за повишаване на доверието.

Цвят индиго стимулира епифизната жлеза на мозъка, която е регулатор на моделите за сън. То също спомага да се освободи съзнанието от тревоги, страх и инхибиране.

  •  Слънчогледите увеличават бдителността.

Жълтият цвят стимулира мозъка, което ви прави съобразителни и решителни. И тъй като ние свързваме жълтия цвят с лъчите на слънцето и дневна светлина, тя ни помогне се чувстваме по-оптимистични.

  • Камбанки за добър нощен сън.

Синият цвят ускорява производството на мелатонин, вещество в мозъка, което ни помага да се отпуснем и да спим спокойно. Също така стимулира щитовидната жлеза, за да се освободи тироксин – хормон, който регулира метаболизма.

  • Зелените цветя действат отпускащо.

Зеленият цвят засяга нервната система, което ни позволява да дишаме бавно и дълбоко. Така се забавя производството на хормоните на стреса и помага на сърцето да се отпусне.

  • Оранжевите маргаритки за предотвратяване на алергиите.

Оранжевият цвят укрепва имунната система и белите дробове, което спомага да отблъснете пролетните алергии. Също така има и благоприятен ефект върху храносмилателната система и може да стимулира половите органи.

  • Люляци за облекчаване на стреса.

Виолетовият цвят ни охлажда, облекчава ни от „горещите“ условия като слънчево изгаряне, както и потискане на глада и балансиране на метаболизма. Той също така стимулира хипофизата жлеза, част от мозъка, която освобождава напрежението за борба с бета ендорфините.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (67 votes)