Видеонаблюдение

В последно време фирмите за видеонаблюдение се увеличиха многократно, но не може да се каже че е същото за качеството на предлаганата услуга. Не рядко се наблюдава неправилната конфигурация при избор на камери и видеорекордери. По-честите нарушения са камерите предназначени за вътрешен монтаж монтирани отвън, неправилното окабеляване за което споменахме по горе, избора на обектив за точен диапазон на видимост, липсата на отделни захранвани предназначени за това, избора на слаби проводници на големи разстояния, избор на подходящ за целта монитор, неправилно съобразен монтаж на камерата спрямо външните условия- сняг, дъжд, вятър, гръмотевици и слънце.

Като цяло видеонаблюдението е неизбежната инвестиция в днешно време и по-скорошното му изграждане ще повиши сигурността и качеството на работата във всеки един сектор от бизнеса.З а това колкото по-навреме се предприемат мерките за сигурност толкова загубите ще бъдат ограничени от по-рано.

Все по-често се увеличава изграждането на обществени поръчки за видеонаблюдение  на:

  • входове  и изходи на градове или отделни жилищни райони,
  • детски градини,
  • училища
  • обществени сгради
  • магазини
  • заведения
  • офиси

До преди няколко години едва ли някой би си помислил, че видеонаблюдение  ще е основен начин за охрана на обекти и контрол над работното място. Никой не би предположил, че в почти всеки един хранителен магазин, супермаркет, заведение, офис или друго работно помещение ще има повече камери от колкото в къщата на биг  брадър. Съвременните охранителни камери стават все по-интелигентни и с все по-доби параметри надминаващи виждането на обикновеното човешко око.

Сега фирмите за видеонаблюдение се развиват с масови темпове и конкуренцията на пазара за тази техника е повече от предостатъчна. Камерите и видеорекордерите (DVR) са основните компоненти за изграждане на една
система за видеонаблюдение.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (55 votes)
The following two tabs change content below.

videolost

Latest posts by videolost (see all)