Хосе Енрике: Ливърпул все още се отбелязва напредък, въпреки липсата на трофеи

Хосе Енрике

Защитник на Ливърпул Хосе Енрике смята, че липсата на трофеи за клуба този сезон не означава, че напредък не е постигнат. По това време миналата година червените вече имаха Купата на лигата в чантата си и се радваме на финала на FA Cup срещу Челси.Те може да загубят на Уембли и да завършат на разочароващото осмо мястои,  да вземат само 17 точки от квалификацията за Шампионската лига, която в крайна сметка струваше работата на Кени Далглиш.

Но, в кампания на възходи и падения, които все още продължават, въпреки добра игра и без загуба през март под ръководството на новия мениджър Брендън Роджърс, Енрике е убеден, че те се подобряват.

„По отношение на футбола и за бъдещето на тима, така мисля“, каза Енрике.

„Както каза управителят от самото начало, това е трудно, тъй като той дойде в клуба с друг тип футбол, с който не сме много свикнали в Англия.
„Много  е трудно да се свикне с тази система на игра, когато никога не са играли този вид футбол.
„Сега можете да видите дори и в мачовете, които не са печеливши, че играем наистина добре – Southampton (3-1 поражение по-рано този месец) е единствената среща, която не играхме толкова добре.
„Срещу Уест Хем ние се опитвахме до края и наистина играехме много добре, но нямахме късмет в последната част на мача.

„Разбира се, че миналата година играхме на два финала и спечелихмр един от тях – сами можете да видите, колко трудно е да се спечели трофей.
„Спечелихме един миналата година и нищо тази година, но от гледна точка на бъдещето мисля че постигаме голям напредък.“
В същото време, Енрике има съотборник Филип Coutinho да има същото въздействие като Луис Суарес на Анфийлд.

Coutinho е впечатлен от Ливърпул още след пристигането си от Интер през януари и Енрике смята, че бразилският трньор ще бъде още по-добре през следващия сезон след като той се установи в Англия както Суарес направи, след като се присъедини към червените в средата на сезона, през януари 2011 година.

The 27-годишният играч заяви пред Liverpool Daily Post: „Luis имаше една наистина добра година след само шест месеца тук. Сега можете да видите истинския Luis, колко много голове той отбеляза..
„С Coutinho, мисля че това ще да се случи отново. Мисля, че можете да видите колко добре той се справя, но аз мисля, че ще се подобри много повече -. Ако той подобрява след това, което той е в момента той ще бъде основен играч за нас за в бъдеще.

„Той е много спокоен играч, той не говори много, но той винаги се шегува. Наистина го харесвам.“

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (94 votes)