Хуан Мата приветства Моуриньо

Хуан Мата приветства назначаването на Жозе Моуриньо като нов мениджър на Челси и казва, че те трябва да се стреми да спечели Висшата лига.Моуриньо е на път да напусне Реал Мадрид в края на сезона на испанската лига и се очаква да се завърне на Stamford Bridge, където ръководния пост е вакантен след края на междинния мениджър Рафа Бенитес.Хуан Мата пристигна в клуба, след заминаването на Моуриньо, но е наясно с всичко, което е постигнал португалският специалист и ще се радва да го види начело на клуба.

„Жозе е един от най-добрите“, каза Хуан Мата. „Той спечели всичко във всяка страна, той е бил в Португалия, в Италия, в Лондон с Челси, и в Испания, както добре знаем. „Ние не знаем какво наистина ще се случи, но ако дойде той е добре дошъл, защото той е един от най-добрите и Челси винаги иска да го има.“

„Ако дойде ние ще се радваме да го имаме.“ Моуриньо беше подложен на критики по време на престоя си в Реал Мадрид и ще завърши сезона без трофей, но Мата вярва, че той може да помогне на Челси в предизвикателство за големи успехи следващата година. Той каза: „Това, което знам е, че Реал Мадрид е огромен клуб с много натиск върху тях, и не е лесно някой да бъде мениджър на Реал Мадрид.

„Ако дойде ние ще се опитаме и да направим всичко възможно с него, или който и да е да спечелим титлата, защото едно предизвикателство за мен ще бъде да спечели Висшата лига.“

Хуан мата дойде в Челси през сезон 2011-12 за сумата от €28 милиона. На 27 Август 2011 той направи дебюта си за клуба като отбелязва и гол. Същия сезон клуба спечели Шампионската лига и ФА къп, като Мата беше избран за играч на сезона.

Хуан Мата е и испански национал като вкара гол и във финала на Европейското през 2012 срещ Италия.

източник: footballbettingtips.org – daily football betting tips by experts, livescore and league standings.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (95 votes)