Избор на плочки за баня

Какви плочки за баня да изберем

В днешно време на борсата за строителни материали има много голям избор от плочки за баня и гранитогрес. Те са с най-различни характеристики, цветове, размери и качество. Много е трудно да направим правилен избор, защото освен с личните си предпочитания ние трябва да се съобразим и с няколко други фактора. В следващите няколко реда, ще ви предоставим полезни съвети, които ще ви помогнат за точният подбор на добри плочки за баня.
Когато избираме плочки за баня, трябва да знаем че няма универсални плочки, които да могат да бъдат поставени във всяко едно помещение, каквото и да е предназначението му. За да направите най-подходящият избор за вашата баня и уюта на вашият дом, вие трябва да сте запознати с основните предимства и недостатъци  на различните видове плочки за различните помещения.
Като начало трябва да разберем размерите, формата и разположението на помещението в което ще се поставят плочките.

След като сме наясно с това, трябва да подберем такива плочки отговарящи на мебелите за баня и прилежащите аксесоари към тях. Ще е хубаво да са добре съчетани и с осветеността на помещението, като няма значение дали ще се използва пряка естествена светлина или изкуствена такава. Голямо значение има и средата в която ще  се използват плочките. Има разлика дали те ще се монтират на закрито в апартамент или ще бъдат на открито в двор къща.  Ако сте във вторият случай би трябвало да изберете по-издръжливи плочки или граниторес, защото ще бъдат под постоянно влияние на външните атмосферни условия. Ако плочките са на открито, те се надраскват доста по-бързо и губят от своя блясък. Получава се ефект на бързо захабяване, затова е добре да подберете плочки които са устойчиви на подобни въздействия.

Силно препоръчваме изготвянето на 3D проект. Това ще подпомогне не само вашата представа за баня, но ще е в услуга и на майсторите, които ще се заемат с монтажа на плочките.
Затова най-добрият вариант за вас е да излезете да се разходите,  и да огледате внимателно всички възможни решения. Сами преценете кое ви допада повече – стандартните плочки или тези в ретро стил, модерната визия или някое луксозно изпълнение от известна марка.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (91 votes)
The following two tabs change content below.

geforcer

Latest posts by geforcer (see all)