Защо хората търсят климатици втора употреба

климатици втора употреба

Отоплението с климатик е по-чисто, по-лесно, а ако изберете качествен климатик, дори и по-евтино. Много хора предпочитат този начин за отопление поради ред причини. Както вече казах, отоплението с климатик е по-чисто, сравнено с отоплението на твърдо гориво, което налага всекидневно чистене на печката или камината, а това води до наслагване на прах в цялото помещение.

По-лесно е, тъй като целия процес за стартиране на отоплението, представлява само едно натискане на бутона за включване на климатика. При отоплението с твърдо гориво, освен хамалската работа по пренасяне на дърва, трябва да умеете и да палите огън в печката или камината Ви, а това повярвайте ми, не е работа за всеки – аз лично не мога да го правя, опитвала съм, но не ми се получава.

Друга причина, поради която хората избират именно този начин за отопление е постоянно повишаващите се цени на природния газ и твърдото гориво. Освен това, климатиците служат не само за отопление през зимния сезон, а и за охлаждане през лятото. Изборът на качествен климатик ще Ви спести и средства за отопление, в сравнение с другите начини.

Изборът на климатик зависи от много неща, но във времена на криза, на първо място е критерият цена. Именно тук много хора бъркат в избора си, тъй като конвенционалните климатици са по-евтини от инверторните, но пък инверторните са по-качествени и по-икономични. На това се дължи и фактът, че все повече хора търсят климатици втора употреба. Това е напълно нормално и разбираемо – климатиците втора употреба се внасят предимно от държави от Западна Европа, където хората разполагат с пари и не е задължително даден уред да е повреден, за да го подменят с нов.

Често пъти, такива уреди са без никаква повреда, или ако имат, то тя е минимална. Вносителите на тези уреди, задължително ги изпробват, ако има повреда я отстраняват, и едва след като са сигурни, че уредът работи безотказно, го пускат на пазара за продажба. Естествено, цената не само на климатиците, но и на всички уреди втора употреба, е доста по-ниска, от тази на новите уреди. Именно в това се крие причината, хората да предпочитат да си купят климатик или друг електроуред втора употреба.

Разбира се обаче, че електроуредите втора ръка си имат и своите недостатъци – ако гаранционният период на един нов климатик е две години, то на такъв втора употреба ще е 6 месеца. Но от друга страна пък, това съвсем не означава, че уредът втора употреба ще се развали по-бързо от новия. Има случаи, когато такива уреди работят безпроблемно 10, 15, дори 20 години. Всичко е въпрос на късмет според мен – на какъв уред ще случите.

И накрая, нека обобщим, защо хората гледат за климатици втора употреба: Първо, заради по-ниската цена, и второ, както вече казах, един климатик втора употреба, може да има доста по-дълъг живот от чисто нов такъв. Това, че даден уред е втора ръка, не означава, че той е по-малко качествен от новия. В някои случаи дори, излиза тъкмо обратното – уредите втора ръка са по-качествени и с по-дълъг живот от новите.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (49 votes)
The following two tabs change content below.
eSale.bg е рекламна агенция, изградена от професионалисти в областта на интернет маркетинга, PR и рекламата и като такава тя приветства всеки един нов рекламодател, търговец, афилиейт или уебмастър. Успехът на компанията е изцяло обвързан с успеха на нейните партньори и клиенти.