Климатици

Климатици, това са все по-популярни битови електроуреди, които уверено печелят все повече привърженици сред крайните клиенти, търсещи ефективен начин да осигурят подходящ микроклимат за себе си и своето семейство.

Използването на климатици е разпространено както през летните жеги, така и през зимния отоплителен сезон, когато именно те са причината за уюта и топлината в нашия дом. Ефективността на модерните климатици се осигурява от сложните системи, които самите те интегрират. Охлаждането и изстудяването на въздуха в помещението се осъществява посредством екологично безопасен хладилен агент.

В зависимост от вида климатиците се делят на:

  • Конвенционални климатици
  • Инверторни климатици
  • Хиперинверторни климатици (това е условно наименование на най-ефективните инвертори)

Най-важното, което можем да споменем в случая е, че като цяло инверторните климатици са по-скъпи от конвенционалните си събратя, защото на практика вършат доста повече работа при еднакво изразходвана енергия, като това ги прави предпочитани и в случаите, когато клиентите желаят да намалят своите сметки за ток. Хиперинверторите пък са дори още по-ефективни от инверторните климатици, но подобно на ефективността се увеличава и тяхната цена.

В зависимост от вида на монтажа и същността си, самите климатици също се разделят условно на няколко подвида:

  • Сплит климатици – 1 външно тяло и 1 вътрешно тяло
  • Мултисплит климатици – 1 външно тяло и няколко вътрешни тела
  • Колонни климатици – климатици от този вид са оформени като колони и често се срещат в конферентните зали
  • Касетни климатици – най-разпространеното им предназначение е в заведения, като най-често се монтират при окачени тавани
  • Канални климатици – могат да бъдат вградени в стени или тавани
  • Таванно-подови климатици – както говори името им се монтират в пода или в тавана на помещението

Преди да изберете най-подходящия климатик, то е добре да се консултирате с експерт, за да не допуснете грешка, която често излиза прекалено скъпо на крайния клиент. За да функционира правилно и ефективно един климатик, то добре е да се погрижите и за неговата поддръжка, като почистване на филтри и прочие дейности, които да гарантират наред с високото качество на въздуха и неговия дълъг живот.

Много фирми предлагат стандартен монтаж на климатици, както и тяхната поддръжка. Наред с всичко останало и тези електроуреди за дома идват с гаранция от поне 2 години. Днес използването на климатици се е превърнало в обичайна практика и е широко предпочитан начин за създаване на комфортна и приятна обстановка в жилища, офиси, вили, хотели, административни и най-разнообразни други сгради.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (101 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.