Козметика за лице и тяло с грижа за мъжката красота

Броят на козметичните продукти за мъже, които днес са на пазара са само малко по-малко от тези за дамите. Това недвусмислено показва, че в отношението на мъжете към техният външен вид настъпва голяма промяна.

Преди време беше немислимо да видиш мъж да си купува козметика за лице, а да не говорим за козметика за тяло. Мъж в козметичен салон или в спа център беше табу. Днес не е така и затова е добре да се покаже на мъжете какъв режим и процедури трябва да спазват за да изглеждат добре.

Грижа за кожата

Много от мъжете въобще не се интересуват от грижата за лицето си. Това е грешка защото мъжката кожа е с 15% по-склонна към омазняване от женската, което води до развитието на акне, пъпки, поява на бръчки и тъмни петна. Вижте стъпките към правилна грижа за кожата:

  • Почиствайте, тонизирайте и овлажнявайте лицето си всеки ден. Мъжете с много мазна кожа трябва да използват почистващ гел, а не сапун.
  • Използвайте скаб за лице с микрогранули поне 2 пъти седмично за да ексфолирате кожата си и да премахнете мъртвите клетки и замърсяванията от нея.
  • Винаги използвайте лосион за защита от слънцето с фактор минимум 15 за да се предпазите от вредните UV лъчи.
  • Бръснете се винаги след като сте си взели душ, така брадата става по-мека. Използвайте остри ножчета и достатъчно пяна или гел. След бръснене задължително си сложете афтършейв и овлажняващ балсам.

Грижа за косата

Най-често срещаните проблеми с косата на мъжете са косопад, посивели коси и пърхот. Те се дължат основно на лошите шампоани, а също така и на замърсяването на косата, праха и вредните ултравиолетови лъчи. Най-важният аспект от грижата за косата е здравината на скалпа. Затова винаги използвайте нежни шампоани, а след това не забравяйте и овлажняващият балсам. Ако имате пърхот, използвайте качествен шампоан против него и не жалете средства за справянето с този проблем. Мийте косата си най-малко 3 пъти седмично и масажирайте скалпа си с масла съдържащи витамин Е. Когато си вземате душ не използвайте много гореща вода и избягвайте да сушите косата си с помощта на кърпа. Това може да доведе до значителни счупвания на косъма и в крайна сметка да започнете да оплешивявате.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (69 votes)