Летни съвети за парфюми

Лятото е предизвикателство за любителите на парфюми. Научете съветите за избора и носенето на парфюм през по-топлите месеци.

Познавай своите аромати!

Точно както не би носил пуловер на летен пикник, така и има някои аромати, които трябва да бъдат оставени за зимните месеци. По време на летните жеги, свежи и натурални, или поне вдъхновени от природата, аромати са за предпочитане. Такива са цитрусовите, плодовите, оканските, дървесните и светлите флорални нотки.

Нотки, които трябва да се избягват през лятото са силните аромати, които подсилени от топлината могат да се превърнат в голямо главоболие:  тежките флорални, някои ориенталски, пачули, ванилия и други сладки, дори сиропени или захарни аромати.

Направете любимия си парфюм летен

Имате ли аромат, който ви е любим и ви е като запазена марка? Разгледайте за лятната му разновидност. Много марки – от дизайнерските парфюмерии до спортните компании – пускат на пазара лимитирани серии на най-популярните аромати.

Направете лятното си ухание по-дълготрайно

Летните топли температури могат на направят носенето на парфюм краткотрайо преживяване. Високата температура на тялото предизвиква по-бързото изпарение на парфюмния алкохол, което води до загуба на аромата. Дори и при избора на парфюм базиран на формула съдържаща по-малко алкохол за сметка на вода може да се наложи да го нанасяте допълнително в течение на деня.

Друга хитрост за да направите аромата по-дълготраен е да използвате душ гел или лосион за тяло от същата марка. Маркови пафюми, които въврят в сериа с други продукти са често срещани. И все пак обръщайте внимание и на другите продукти, които ползвате. Добра идея е да използвате сапун без аромат, като това ще допринесе вашият парфюм да не трябва да се състезава с уханията на различните лосиони, сапуни и дори шампоани.

Имайте в предвид, че дори и да сте си избрали летните парфюми е важно те да отговарят на случая, в който ще бъдат ползвани. Има аромати подходящи за ежедневието, такива за по-специални моменти, както и различни аромати, целящи да подчертаят различна страна от характера ви.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (35 votes)
The following two tabs change content below.

denev

Latest posts by denev (see all)