Летни съвети за парфюми

Лятото е предизвикателство за любителите на парфюми. Научете съветите за избора и носенето на парфюм през по-топлите месеци.

Познавай своите аромати!

Точно както не би носил пуловер на летен пикник, така и има някои аромати, които трябва да бъдат оставени за зимните месеци. По време на летните жеги, свежи и натурални, или поне вдъхновени от природата, аромати са за предпочитане. Такива са цитрусовите, плодовите, оканските, дървесните и светлите флорални нотки.

Нотки, които трябва да се избягват през лятото са силните аромати, които подсилени от топлината могат да се превърнат в голямо главоболие:  тежките флорални, някои ориенталски, пачули, ванилия и други сладки, дори сиропени или захарни аромати.

Направете любимия си парфюм летен

Имате ли аромат, който ви е любим и ви е като запазена марка? Разгледайте за лятната му разновидност. Много марки – от дизайнерските парфюмерии до спортните компании – пускат на пазара лимитирани серии на най-популярните аромати.

Направете лятното си ухание по-дълготрайно

Летните топли температури могат на направят носенето на парфюм краткотрайо преживяване. Високата температура на тялото предизвиква по-бързото изпарение на парфюмния алкохол, което води до загуба на аромата. Дори и при избора на парфюм базиран на формула съдържаща по-малко алкохол за сметка на вода може да се наложи да го нанасяте допълнително в течение на деня.

Друга хитрост за да направите аромата по-дълготраен е да използвате душ гел или лосион за тяло от същата марка. Маркови пафюми, които въврят в сериа с други продукти са често срещани. И все пак обръщайте внимание и на другите продукти, които ползвате. Добра идея е да използвате сапун без аромат, като това ще допринесе вашият парфюм да не трябва да се състезава с уханията на различните лосиони, сапуни и дори шампоани.

Имайте в предвид, че дори и да сте си избрали летните парфюми е важно те да отговарят на случая, в който ще бъдат ползвани. Има аромати подходящи за ежедневието, такива за по-специални моменти, както и различни аромати, целящи да подчертаят различна страна от характера ви.

FacebookTwitterLinkedIn
The following two tabs change content below.

denev

Latest posts by denev (see all)

Коли под наем от летище София