Мода в банята – 2012 г.

Ако Ви предстои ремонт на банята, винаги искате банята Ви да следва актуалните модни тенденции, в последния час разглеждате предложения за обзавеждане на баня.

Това често включва душ кабини и обзавеждане за баня, или просто Ви е любопитно Вашата баня ще се нареди ли сред модерните през 2012-та не пропускайте да прочетете тази статия. Има ли мода в банята? Според канадските дизайнери има мода не само в банята, а в целия дом – но да започнем с банята…

Според Деби Травис (експерт по дизайн, известна с книгите си и сериалите „Деби Травис от нулата“ и „Деби Травис Facelift“) „модерни ще са бани изградени от естествени елементи“. Докато тенденцията ще е кухните да стават колкото се може по-светли, то баните трябва да са тяхна опозиция – колкото са по-тъмни и загадъчни, то толкова по-добре, но под тъмни и загадъчни в никакъв случай не разбирайте мрачни и плашещи.

„Освен, ако банята не е детска, то задължително избягвайте ярките цветове“ казва Деби Травис. При обзавеждането на банята наблегнете на студените и неутрални цветове, а като подово и стенно покритие не се колебайте да ползвайте керамични, порцеланови или стъклени плочки за баня. „Стъклените плочки все още са на мода, особенно плочките от рециклирано стъкло, което е дори „по-горещо“ казва Деби. „Закалено дърво в сиви цветове би допълнило перфектно каменните облицовки, които е удачно да присъстват“ – напр. каменна или мраморна мивка, етажерка или статуя.

За осветителни тела забравете луничките. През 2012-та за следващите модните тенденции бани наблегнете на забелязващи се осветителни тела в цвят на шампанско бронз или маслен бронз, с финна бледо синя, бледо розова или бледо зелена светлина. Комбинация и от трите типа светлина би била удачна при по-големи помещения.

„Аз наистина харесвам Леден камък (композиция от рециклирано стъкло) и Хартиен камък (композиция от рециклирана хартия и смола). Те имитират естествен камък, но са по-трайни от него и по-лесни за почистване“ казва Линда Фелтън, специалист в Торонто и съосновател на online изданието за стил Covet Garden.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (84 votes)
The following two tabs change content below.