Защо ламиниран паркет?

Ламинираният паркет през последните години се превърна в любимата подова настилка на стотици хиляди българи.Ламинираният паркет е идеалното решение за собствениците на жилища, които желаят да постигнат външен вид на истински дървен под в интериора на дома си и все пак се нуждаят от нисък вариант на разходите за постигане на целта. Някои видове ламинат са копия на външния вид на камък, мрамор или плочки, както и различни видове дървесина.

По принцип, има три основни предимства, които получавате поставяйки паркет. Това са бавно амортизиране, ниски разходи и лесен монтаж. Ламинираният паркет е класен и елегантен, но струва по-евтино да се монтира, отколкото поставяне на плочки, мрамор или гранитогрес например.

Факторът, който е най-важен за избора на ламиниран паркет е, че той поддържан добре ще издържи много години. Повечето производители на ламиниран паркет предлагат над 5 години гаранция! Като цяло, ламинираният паркет е изключително устойчив на ултравиолетовите слънчеви лъчи.

Монтажът на ламиниран паркет се извършва сравнително бързо и лесно и дори и никога да не сте монтирали такъв тип паркет, ще свикнете за по-малко от час, като просто следвате насоките на етикета/упътването.

Дъските на ламинирания паркет са значително и в пъти по-широки от тези на стандартния паркет, което намалява времето и разходите за монтаж. Освен това няма нужда от процедура по извършване на циклене и лакиране.

Нови идеи в интериорния дизайн допускат освен монтиране на ламиниран паркет на пода и продължението му по една от стените. Така се получава зрителна измама, че помещението е с по-големи размери отколкото в действителност е. Също така вече е прието ламиниран паркет да се използва и в тоалетната/банята в комбинация с плочки, гранитогрес и/или мрамор. Разбира се, досега на вода до него трябва да бъде ограничен.

Важно е да знаете, ако за първи път монтирате ламиниран паркет, че инструментите, които ще са Ви нужни са макетен нож, ножовка или трион, молив, метър (рулетка), гумен чук, Z-образен клин за зачукване на ламиниран паркет и в някои случаи лепило.

Освен ламинирания паркет, който сте харесали за дома си трябва да си закупите и подложка за под паркета (колкото по-дебела е, толкова по-добре изолира, същото важи и за паркета), первази и елементи за закрепването им (или лепило).

Като цяло, ламиниран паркет се поддържа само, чрез прахосмукиране и прилагане на бързо избърсване с моп и препарат за паркет.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (77 votes)
The following two tabs change content below.