Моторни коси – съвети при закупуване

моторни коси за градната

Моторните коси може да се използват за почистване както на трева, малки храсти, шубраци, така и на гъсталаци и по големи храсти с диаметър до 6-8 см.

Условно моторните коси могат да се разделят на тримери, моторни коси и храсторези. Тримерите са маломощни коси, с малък бензинов или електрически двигател, които работят предимно с корда. Те се използват предимно за косене на зелена трева, за окрайчване около дървета, около бордюри и камъни, около огради и др.

Може да се каже, че тримерите са машини за довършителни работи. Моторните коси са с по голям двигател и могат да работят както с корда, така и с друга режеща гарнитура като ножове и циркулярни дискове.

Употребата им е по широка, тъй като могат да се използват както за домашни нужди в личното стопанство  лозя, градини, така и за професионална употреба от фирми – за почистване на малки площи. Разбира се и този клас моторни коси не е за ежедневно и постоянно натоварване. Храсторезите са следващият клас коси, които са предназначени за професионална работа и голямо натоварване.

При тях двигателят е значително по мощен и компонентите на храстореза, като вал, редуктор са подсилени. Храсторезите могат да работят със всякаква режеща гарнитура.

Няколко съвета преди да купите моторна коса, тример или храсторез:
Изберете моторна коса, която е достатъчно мощна за работата, която планирате.
Оборудвайте Вашата моторна коса с ергономичен самар за по добър комфорт и ефективност.

Ръкохватките трябва да бъдат под ъгъл спрямо вала, за да се предотврати неравномерното натоварване на китките и гърба на косача.
Моторната коса трябва да има добра антивибрационна система за да имате сили да работите по дълго време без да се уморите.
Добре е ръкохватките да може да се сгъват за по-лесно транспортиране и съхранение.

С колкото по широк набор от аксесоари и оборудване за рязане разполага моторната коса, толкова е по голям е диапазонът от приложението и.
И накрая много важно е да си купите моторна коса от магазин, в който предлагат гаранционно и извънгаранционно обслужване, сервиз и резервни части.

Особено важно е ако купувате маркова коса да е от оторизиран дилър на съответната марка за да избегнете по нататъшни разправии с гаранционното обслужване.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (89 votes)
The following two tabs change content below.

gradinkaonline

Latest posts by gradinkaonline (see all)