Офшорна фирма – какво трябва да знаем

офшорна фирма

Създаването на офшорна фирма е една чудесна възможност, от която много бизнеси от различни краища на света се възползват. Компаниите биват привлечени от ниските данъци и осигуровки, като те в някои случаи дори напълно липсват.
Офшорните зони са зони за свободна търговия, които понякога могат да представляват само едно пристанище, но друг път обхващат цели острови и дори държави.

Офшорна фирма – подходяща ли е за всеки

Хубаво е да започнем от там, че офшорният бизнес не е съвсем подходящ за всеки, но ако се окаже, че е подходящ за вас, тогава би могъл да ви спести голяма част от разходи за данъци и осигуровки във времето.

Всичко зависи от вашата сфера на бизнес и дали законодателството позволява това. Консултирайте се с адвокат как можете да регистрирате офшорна фирма, без да нарушавате по какъвто и да е начин законите на страната.

Къде се намират

Офшорните зони са разпръснати във всички краища на света, но обикновено са свързани с места, на които помещават важни пристанищни центрове. В много случаи, те са и едни от най-големите търговски хъбове в света. Примери са Каймановите острови, Андора, Британските Вирджински острови, както и много други.

Консултирайте се с адвокат за офшорна фирма

Ако обмисляте възможността да създадете офшорна фирма, най-важното нещо, което трябва да направите е да организирате една консултация с адвокат, който има задълбочени правни познания в тази сфера.

Можете да го намерите от ваши близки или пък да потърсите за подходяща кантора като разгледате в интернет (посетете страницата на адвокат). Важното в случая е, че няма да се впускате в нещо, без да сте наясно с него.

Освен със съвет, подходящата адвокатска кантора може да ви съдейства и с посредничество и съдействие в процеса на регистрация на желаната от вас фирма. Понякога, за да избегнат част от бюрокрацията, бизнесмените предпочитат да закупят готово създадено дружество, с което улесняват много своята дейност.

Консултацията с опитен адвокат ще ви помогне да научите повече за особеностите при сключване на сделки, тънкостите, за които трябва да внимавате, предимствата, от които трябва да се възползвате и много други.

Един от най-важните въпроси, които трябва да обсъдите със своя адвокат е  законността на офшорните фирми. Само по себе си, създаването на офшорна фирма не е незаконно. Веднъж създадена, обаче, трябва да знаете как да я управлявате за да не прекрачите неволно законодателството на своята страна, в случая – България, а също така и как и къде трябва да декларирате своите активи.

FacebookTwitterLinkedIn
5/5 - (2 votes)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.