Онлайн радио – въпрос на избор

През последните няколко години слушането на онлайн радио се превърна в ежедневие за много от нас.

Онлайн радио станциите са както полезен източник на актуална информация, така и начин да разнообразим своето често скучно ежедневие благодарение на приятна музика точно по наш вкус и предпочитания.

За разлика от обикновените радио станции, онлайн радио станциите са доста по-разнообразни. Визираме факта, че можете да изберете конкретно онлайн радио и да се насладите на музика по ваш вкус. Можете да слушате най-различни жанрове музика, като сред хилядите интернет радия ще откриете изключително специализирани такива – хаус онлайн радио, поп фолк онлайн радио, хип хоп онлайн радио и каквито други си помислите. Всъщност многообразието на онлайн радио станции е толкова голямо, че практически няма музикален жанр, който да харесвате и да няма поне няколко интернет радия, които да излъчват вашата любима музика 24 часа, 7 дни в денонощието, 365 дни в годината.

Именно това разнообразие на музика прави слушането на радио онлайн предпочитан начин за слушане на радио. За разлика от ефирните радио станции тук няма дълги реклами, а само приятна музика или полезна информация, в зависимост от нашите предпочитания.

Откакто Карл Маламуд е пуснал първото радио по интернет през вече далечната 1993 година, скоростта, с която се развива този сектор расте в неспирна геометрична прогресия. За този факт допринася и възможността, която много сайтове за онлайн радио предоставят на своите потребители да създадат собствено онлайн радио. Именно улесняването на тази процедура е дало началото на тематичните онлайн радио станции, които ни заобикалят в интернет днес.

Досадните реклами и често твърде общата музика, която се предоставя на слушателите на обикновените радия са една от фундаменталните причини днес през 2011 година да наблюдаваме ренесанс в развитието на онлайн радио станциите и поетия от тях твърд курс за задоволяване на нуждите на потребителите от музика, която отговаря на техните предпочитания.

 

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (71 votes)
The following two tabs change content below.

Latest posts by Радио (see all)