Онлайн радио – въпрос на избор

През последните няколко години слушането на онлайн радио се превърна в ежедневие за много от нас.

Онлайн радио станциите са както полезен източник на актуална информация, така и начин да разнообразим своето често скучно ежедневие благодарение на приятна музика точно по наш вкус и предпочитания.

За разлика от обикновените радио станции, онлайн радио станциите са доста по-разнообразни. Визираме факта, че можете да изберете конкретно онлайн радио и да се насладите на музика по ваш вкус. Можете да слушате най-различни жанрове музика, като сред хилядите интернет радия ще откриете изключително специализирани такива – хаус онлайн радио, поп фолк онлайн радио, хип хоп онлайн радио и каквито други си помислите. Всъщност многообразието на онлайн радио станции е толкова голямо, че практически няма музикален жанр, който да харесвате и да няма поне няколко интернет радия, които да излъчват вашата любима музика 24 часа, 7 дни в денонощието, 365 дни в годината.

Именно това разнообразие на музика прави слушането на радио онлайн предпочитан начин за слушане на радио. За разлика от ефирните радио станции тук няма дълги реклами, а само приятна музика или полезна информация, в зависимост от нашите предпочитания.

Откакто Карл Маламуд е пуснал първото радио по интернет през вече далечната 1993 година, скоростта, с която се развива този сектор расте в неспирна геометрична прогресия. За този факт допринася и възможността, която много сайтове за онлайн радио предоставят на своите потребители да създадат собствено онлайн радио. Именно улесняването на тази процедура е дало началото на тематичните онлайн радио станции, които ни заобикалят в интернет днес.

Досадните реклами и често твърде общата музика, която се предоставя на слушателите на обикновените радия са една от фундаменталните причини днес през 2011 година да наблюдаваме ренесанс в развитието на онлайн радио станциите и поетия от тях твърд курс за задоволяване на нуждите на потребителите от музика, която отговаря на техните предпочитания.

 

FacebookTwitterLinkedIn
The following two tabs change content below.

Latest posts by Радио (see all)

Трансфери с коли под наем