Онлайн счетоводно обслужване

Счетоводството е отнемаща време работа, но съвременните технологии се притичат на помощ. Онлайн счетоводните услуги са бързо развиваща се сфера, която се използва от малки и средни фирми, желаещи да се справят със счетоводните си задължения по- бързо и лесно.

Онлайн счетоводството има два компонента онлайн счетоводен софтуер и дистанционен счетоводител. Софтуера Ви позволява да боравите с всички счетоводни документи от удобно за Вас място, а счетоводителя наблюдава процесите, коригира грешките и изготвя нужните счетоводни документи.

В общи линии онлайн счетоводния софтуер Ви дава възможност за постоянен достъп до Вашите документи и постоянна връзка с обслужващата Ви счетоводна къща. Като всичко, което Ви е нужно за целта е Интернет връзка, потребителски име и парола.

Предимствата на онлайн счетоводното обслужване, както следва:

Ниски разходи за започване: Не е нужно да купувате софтуер. Ако софтуера е собственост на счетоводна къща, той ще бъде безплатен за използване от Вас и ще се очаква единствено да заплащате такса за счетоводно обслужване. Всичко, от което се нуждаете, е компютър с Интернет връзка.

Няма нужда да се притеснявате за нови версии и ъпгрейди на софтуера.

Напълно интегрирани счетоводни услуги, доставчиците на онлайн услугата се справят с всички дейности по Вашата счетоводна документи и нужди

Получавате възможност да използвате счетоводител на пълно работно време и то на по- ниска цена от тази при стандартните счетоводни услуги или от наемането на щатен счетоводител.

Много онлайн счетоводни програми предлагат архивиране на документи и съхранението им на техни сървъри. Така можете да запазите сканираните изображения в защитени сървъри за лесен достъп в бъдеще. Представете си, ако съхранявате документите си на Ваш компютър и той се повреди по някаква причина.

Онлайн счетоводните услуги са изключително подходящи както за стартиращи фирми и такива на ранен етап от развитието си, които желаят да сведат до минимум първоначалните нужни инвестиции, така и за тези, които желаят да улеснят кореспонденция със счетоводителите си и да намалят нужното време за издаване на документи.

Това че се използва онлайн система за осчетоводяване не означава, че няма да имате счетоводител, който е постоянно на Ваше разположение. Напротив Вие ще имате счетоводител на Ваше разположение повече от всякога.

Използвания от Вас софтуер ще бъде достъпен и за обслужващия Ви счетоводител през цялото време. Всяко действие, което Вие извършите, ще бъде видимо моментално за Вашия счетоводител и той ще може да го коригира веднага, ако това е нужно. Няма да има нужда да носите документите си до счетоводната къща, или да ги сканирате и изпращате за преглед. Технологията прави комуникацията по-евтини и достъпни чрез вградена система за съобщения. Така че счетоводителят Ви ще бъде на Ваше разположение винаги.

Посредством счетоводния софтуер ще можете да получавате всякакви справки и да издавате всякакви документи. Да ръководите персонала си и да правите справки по контрагенти, да наблюдавате моментните си данъчни задължения и да следите продажбите си.

Онлайн счетоводното обслужване ще Ви даде един съвременен начин на обслужване като също така ще ви спести средства и време. Ще можете да се възползвате от полагащите Ви се услуги независимо къде по света се намирате.

FacebookTwitterLinkedIn
4.3/5 - (41 votes)
The following two tabs change content below.