Отидете на екскурзия… в София!

България е най-загадачната страна сред всички в Източна Европа. Местоположението и е естествен мост между Изтока и Запада. Страната ни е кръстопът на различни цивилизации, култури и езици. Била е окупирана под турско робство в продължение на цели пет века. Освобождава се през 1878г. с подкрепата на руската армия. В цялата страна все още личат  следи от онези всемена. Джамии и огромнем брой съветски паметници.

Стараната ни е неверочтен коктейл от планини, широколистни и иглолистни гори, зелени и плодородни равнини, реки, езера и скрити долини, където се крият множество градчета и манастири. В България се срещат и едни от най-големите зимни и черно морски курорти.

Без съмнение страната ни има уникално и богато археологическо наследство, което заслужава да му бъде обърнато внимание. Като люлка на наколко цивилизации, България е осеяна с останки и руини от неолита до Средновековието. Почти всеки един град има собствен музей, пълен с тракийски съкровища. В тези музеи можете да откриете истинския дух на българите и на живота им по онова време.

Най -много музеи , разбира се, са събрани в столицата – София. Там се намират Националният исторически музей, Национален природонаучен музей при БАН, Националният военно исторически музей, Националният музей на земята и хората, както и Института по етнографич и фолклористика с етнографски музей към БАН. Могат да бъдат посетени и много къщи, превърнати в музеи, които са принадлежали на известни българи.

Страната ни привлича много туристи от цял свят, които искат да се докоснат до българския дух. Не е случайно, че все повече хотели в София работят целогодишно, за да могат да поемат потока от хора, желаещи да разгледат наяата столица.

Един от най-често посещаваните хотели е МАXI Парк и Спа Хотел София, който е познат на гостите си, като „оазисът на столицата“. Базата на хотела разполага с огромен, модерно оборудван Спа център, в който се провеждат широк набор от уелнес терапии и процедури. Макси София също така е хотел с басейн, вътрешен, закрит. Тук специалистите се отнасят индивидуално с всеки един от гости си и работят само с най-качествените материали. MAXI Парк и Спа Хотел София залага на качественото обслужване и лукса.

Потопете се в уютна обстановка и превърнете в незабравимо преживяване вашата почивка в хотел в София.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (82 votes)