Първи стъпки в изработката на онлайн магазин

С разрастващата се достъпност и важност на интернет се увеличават и възможностите за развиване на бизнес в уеб пространството. Потенциалът за осъществяване на успешна на онлайн търговията е огромен. Чрез интернет бързо и лесно се достига голям брой потенциални клиенти от цял свят, без необходимостта от допълнителни инвестиции в изграждане на складови помещения и магазини. Предимствата на онлайн магазините са безброй.Кои са основните стъпки, които предприемачите правят, когато започват търговия през Интернет?

  1. Изберете с какъв бизнес искате да се занимавате. Типът стоки и услуги ще определят в голяма степен как ще изглежда и функционира магазина. Направете проучване на пазара за избрания от вас бизнес и анализирайте конкуренцията. Много практично в тази стъпка е да разгледате различни онлайн магазини на конкурентни фирми, за да добиете представа какво да правите и какво да избягвате при изграждането и поддържането му.
  2. Изберете платформа за онлайн магазина т.нар. „e-commerce platform”. Интернет предоставя различни опции за тези от вас, които искат да развиват онлайн бизнес.
  • сами да изградите сайт за електронна търговия
  • да използвате вече утвърдени платформи, като eBay, в които онлайн магазина е част от цялостната система за електронна търговия.
  1. Започнете изработката на онлайн магазина като проучите законовите изисквания за електронна търговия и изберете и закупите домейн. – Важно е бизнесът ви да е изцяло законен спрямо правилата в държавата, в която е регистриран. По този начин и вие и клиентите ви ще сте защитени от некоректни партньори и отношения. Изборът на име и домейн е съществена част от изработката на магазина. полезно е да направите консултация с интернет маркетинг специалист за подходящото име на сайта.
  2. Изберете методи на плащане и доставка – с какви методи на плащане ще предпочитате да работите? Най-разпространените в България са: наложен платеж, Epay, PayPal, кредитни и дебитни карти, банков превод. В тази стъпка на изработката на магазина трябва да изберете и платформата за количката, например magento или opencart. Методите да доставка също трябва да се изяснят и да се опишат подробно и коректно на сайта.
  3. Създайте атрактивен дизайн и оптимизирайте онлайн магазина за търсещите машини – за да бъде успешен бизнеса ви е нужно магазинът да бъде откриваем и харесван както от бъдещите ви клиенти, така и от търсачките в интернет. Посъветвайте се със специалисти за подходите, които трябва да приложите и бъдете креативни и постоянни в усилията си.
FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (70 votes)
The following two tabs change content below.
Здравейте! Казвам се Николай Еленков и се занимавам с изработка на онлайн магазини, изработка на сайтове, SEO оптимизация и социален маркетинг. Собственик съм на няколко онлайн магазина и основател на Elenkov.net. Обичам си работата хора ! 🙂