Перфектното хотелско легло: 10 съвета за поддържане на хотелско бельо

хотелско спално бельо

Голяма част от престоят на гостите в даден хотел освен в зоните за развлечение и хранене е в хотелската стая. Тя трябва да е добре обзаведена, комфортна, уютна, и в същото време да предоставя възможност за прекрасен отдих и почивка на гостуващите.Леглото като основен елемент от интериора на хотелската стая се явява важен фактор за създаване на чувство на удовлетвореност в туристите. Ето защо, постигането на перфектно хотелско легло е една от основните отговорности на всяко хотелско домакинство.

За изпълнението на тази цел са необходими главно две предпоставки: ергономични матраци и качествено спално бельо.

Докато инвестицията за обзавеждане на хотелските стаи с матраци се прави един път на 8 или 10 години, то спалното бельо се подменя доста по-често в зависимост от хотелската натовареност, качеството на текстилните материи, както и правилното пране, сушене и гладене на спалното бельо.

В случай, че е налице неправилно поддържане на хотелския постелъчен инвентар, то това в определен момент би се изразило в накъсване или износване на чаршафите и калъфките. От друга страна, тези дефекти в спалното бельо, пък водят до увеличаване значително на хотелските експлотационни разходи.

Ето защо е важно качествено и професионално изпълнение на услугите пране, сушене и гладене на хотелските чаршафи и калъфки, включително и когато говорим за химическо чистене на този тип текстил.

Препоръчително е изпълнител на услугата да бъде външна фирма с опит в дейността пране на текстил за хотели.

Съвети за поддържане на хотелско спално бельо

• Сортирайте спалното бельо;
• В случай на петна по бельото е необходимо предварително им третиране, преди пране;
• Пере се в хладка вода с мек перилен препарат без оцветители;
• Използвайте допълнителен цикъл на изплакване, за да се отстранят всякакви остатъци перилен препарат;
• Избягвайте използването на белина, тъй като тя ще разгради влакната;
• При сушенето избягвайте прекомерното изсушаване на чаршафите и калъфките. Ще се намачкат твърде много и това ще затрудни гладенето;
• Препоръчваме гладенето да става единствено и само на професионална гладачна машина каландър;
• При съхранението използвайте калъф за вашите завивки и възглавници. Това ще ги предпази от прах и замърсяване;
• Перете редовно калъфа. Така ще запазите възглавниците и завивките си свежи;
• Препоръчваме да използвате протектор за възглавница и матрак за допълнителна защита на спалното бельо.

Не пропускайте възможността да се насладите на перфектно почистено хотелско бельо, с което да зарадвате гостите на вашия хотел, мотел или къща за гости и да им подарите незабравим комфорт и преживяване.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (90 votes)
The following two tabs change content below.
Ателието за професионално пране Best Clea aqua cleaning обслужва както граждани така и корпоративни клиенти. Предлагаме услугите професионално пране, химическо чистене и парно гладене. Пране на постелъчно бельо за ресторанти, пране на спално бельо за хотели, вили, СПА центрове, фитнес и спортни зали. Индивидуална пералня, пране на ски екипи, пране на пухени якета, пухени завивки, одела, почиставане на костюми, бални рокли, спортни екипи, работно облекло, пране и гладене пердета завеси плюшени играчки и др. Безплатна доставка за поръчки над 40 лв за София. Актуални промоции всеки месец. Ваучери за отстъпка. Преференции за корпоративни клиенти.