Пет съвета за решаване на сексуални проблеми по време на брака

Сексуалните проблеми по време на брака са много неприятен момент и за двамата партньори. Някои жени се срамуват да споделят това и често проблема се задълбочава все повече. Сексуалния живот по време на брака е също толкова важен както и всички други аспекти от живота на едно семейство. Пренебрегването на сексуалните проблеми води до влошаване на семейните отношения. Тук са посочени пет съвета за решаването на този проблем:

–  Не се страхувайте да общувате – първото нещо, което трябва да направите, ако се чувствате неудовлетворени или имате други сексуални проблеми е да говорите с вашия партньор. Повечето хора се чувстват засрамени или нервни, за да започнат разговор на тази тема. Ето защо темата трябва да бъде обсъдена по много деликатен начин.

–  Направете някои намеци – изпратете едно забавно съобщение, докато сте на работа или на разходка. Облечете нещо секси, което ще подскаже на вашия съпруг, че искате повече интимност.

–  Игра – това е полезно, когато половия акт се случва твърде често, повече отколкото вие желаете. Вашия съпруг най-вероятно ще се наслади на играта, като по този начин той пак ще бъде интимен с вас, като в същото време може да се избегне половия акт.

Разкажете история – понякога най-добрия начин да комуникирате с вашия съпруг е да се преструвате, че дадена история сте я чули от друго място. Например можете да му разкажете история, която сте прочели в интернет. Това може да е за двойка, която е стигнала до развод, защото един от двамата партньори не получава достатъчно интимност. В резултат на това ще получите от съпруга си информация за неговото мислене по този въпрос.

– Посещение при сексолог – ако никой от тези начини не помага, трябва да посетите сексолог. Той ще ви помогне да се изяснят в какво се корени причината за сексуалните проблеми.  Това е чудесен начин за справяне със ситуацията.

Тези пет съвета, наистина могат да помогнат да решите проблемите, които имате в брака, свързани със сексуалния живот. Когато решите проблемите, докато са още в самото начало, ще се предпазите от тяхното задълбочаване.

FacebookTwitterLinkedIn
3.9/5 - (47 votes)