Празничен грим в стил 50-те

гримове и сенки

Празничният грим в стила на  50-те години предполага подчертаната женственост и сексапила в целия  му образ. Това се отнася както за грима, така и за прическата. Основният акцент на грима в стил  50-те години на миналият век  е червеното червило.Ярките сочни червени устни и черните гъсти мигли са характерни черти на този образ. През този сезон червеното червило отново е на върха на модните тенденции, както преди много години. Празничният грим  за тази година не прави изключение – без червеното червило не може! То изглежда много ефектно дори с класическия умерен грим.

И отново разбира се, безупречната кожа, която е в основата на всичко. Прикрийте безупречно всички недостатъци на кожата с помощта на доказани козметични трикове като подходящ нюанс коректор или пък фон дьотен. Използвайте и един два тона по-тъмна от тена  на кожата пудра, за да придадете на кожата си аристократична бледост.

И следвайте традиционното за 50-те години правило – акцентирайте много върху очите или устните. Ако  вашето решение е  да акцентирате върху очите си, нанесете леки и  спокойни неутрални нюанси  сенки (кремави, светло-кафяви и перлени сенки) като внимателно ги разнесете. След това  може да използвате да нанесете  по-тъмни сенки с силно наситен оттенък. Те ще подчертаят допълнително контурите на очите и ще им придадат дълбочина. Много важно при този вид  грим е да подчертаете миглите. Те трябва да бъдат много обемни и пухкави. Нанесете около 2-3 слоя спирала на горните  си мигли.

Ако искате може да поставите акцент върху устните си  като ги направите  сочни и ярки. Използвайте по-наситени червени нюанси. Ако мислите, че червеният цвят не ви подхожда опитайте по-скоро следните отенъци: червено вино или корал.При сенките също можете да избирате ,защото този тип грим включва всички нюанси на кафявото, кремаво, керемидено, дори и някой от перлените нюанси на бежовото могат да бъдат използвани за постигане на ефекта на грима от 50-те години.

Важно правило е обаче да не се смесват повече от два цвята, защото ще се изгуби целият ефект и акцента от устните и миглите ще премине към очите, което в никакъв случай няма да бъде сполучливо.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (78 votes)
The following two tabs change content below.

rikorik

Latest posts by rikorik (see all)