Почивка в Сандански

Сандански е прекрасен град намиращ се в  Югозападна България. Ако сте решили да прекарате почивката си Сандански, то значи трябва да сте заредени с приятно настроение и да оползотворите времето си пълноценно.Има много забележителности които се намират в Сандански а и в близост до града. Можете да си направите разходка в уникалния национален градски парк „Пирин“,  в който ще сте заобиколени от прекрасна растителност през лятото, а през зимата ще сте сякаш в зимна градина. За спортните натури могат да посетят, както и открития плувен басейн, така и множеството спортни площадки , но за по големите запалянковци могат да отскочат до градският стадион „Спартак“.

Хората обичащи музика , танци и забавление могат да посетят провеждащия се в града международен Балкански младежки фестивал  и фестивалът за авторска пиринска песен „Пирин фолк“. Фестивалът събира туристи от цяла България и съседните страни , значи забавлението е гарантирано.

За малко по – дълга разходка можете да се отбиете до бившата резиденция на Т..Живков . Покрай нея има огромен парк с редки и уникални растителни видове,който можете с удоволствие и наслада да разгледате.
А също така ще ви направят впечатление-живописното езеро с красивите лебеди в него.

След като обиколите прекрасните забележителности  в град Сандански идва време и да вкусите не само от красотите на града а и от ястията популярни за района и които cа допринесли за популяризиране на град Сандански. Това са сарми в лозов лист и сладкото от зелени и зрели смокини.

В последно време градът се развива много и все повече фирми имат интерес да строят в него . Можете да отидете както и на почивка, така и на пазар, поради голямото икономическо развитие в Сандански.

За една хубава почивка в Сандански ви е нужен и хубав сън в края на деня, а за това има всякакви хотели по ваш избор удобни и на изгодни цени. В края на вашата почивка би било чудесно да  посетите паркът на града, който е единственият парк с неописуемите пясъчни алеи. Паркът е най-добре поддържаният в България . Минете от там и вкусете от чистият въздух на природата.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (62 votes)
The following two tabs change content below.

rikorik

Latest posts by rikorik (see all)