Как се боядисва ковано желязо

Ковано желязо от MetalWorks.bg

Кованото желязо е желязна сплав, която е известна със своята дълготрайност. Рядко се използва при структурни или други търговски приложения, кованото желязо в Благоевград е общ материал, използван за огради, външни парапети и градинска мебел.

На вид той е много тъмен, за разлика от полираната стомана, например. Когато се използва като приложение на открито, кованото желязо в Благоевград често е боядисвано в черно. Боядисаното ковано желязо може да подобри външния му вид и да го предпази от ръжда.

Дали ще боядисвате елементи от ковано желязо, за да го предпазите или просто за да го освежите, ето няколко съвета, как да го направите, така че да защитите и запазите вашите външни огради и мебели.

Изчистете много добре от ръжда кованото желязo

Когато има останали места, незащитени за въздух – на закрито или на открито, то красивото ковано желязо ръждясва лесно. Ако има вече някакво петно с ръжда на парчето, което боядисвате, трябва да го премахнете, вместо да боядисвате върху него. Това може да стане най-добре с твърда четка тел, въпреки че може да се направи по-ефективно с пясъкоструйка.

Цялото парче от кованото желязо трябва да бъде почистено от ръждата с четка, докато няма видими петънца от ръжда. Това може да го направите в гараж, където след това лесно ще можете да съберете парчетата метал и люспи от  боя.

Когато кованото желязо е запазено от ръжда, то за да го приготвите за боядисване можете да го минете цялото с парче средни шкурка. Това ще осигури идеална повърхност за грунд и боя, така че да се задържат.

Първо нанесете с четка един тъпък слой грунд против ръжда върху кованото желязо. Ако повърхността на парчето ковано желязо в Благоевград не е много гладка, то нанесете още един слой грунд. Това ще помогне да се предотврати образуването на ръжда и ще подготви по-добра основа за боята.

Има специални грундове на пазара, проектирани за използване на метали, съдържащи желязо, и могат да бъдат закупени в големите вериги магазини.

След като нанесеният грунд изсъхне напълно, то може да отстраните неравностите леко със средна шкурка. Преди да стартирате с боядисването, трябва  да сте сигурни че сте почистили цялото парче с восъчна кърпа, за да предпазите металните люспи и прах да не се смесват в боя.

Следва нанасяне на боята върху кованото желязо Благоевград. За боядисване на ковано желязо, на открито се ползва клас емайллак. За най-добри резултати, използвайте боя за ковано желязо „директно към метал“, която съдържа съставка против ръжда. Боята трябва да се нанася с четка с дълги, плавни движения.

Втори слой се нанася по желание.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (91 votes)
The following two tabs change content below.

rikorik

Latest posts by rikorik (see all)