PVC ламперия – модернo и икономичнo

Във времето на непрестанно научно развитие и непрекъснат технологичен прогрес, пред съвременния потребител се разкриват все по-големи възможности за модерно строителство и интериорен дизайн. Сред тях е и сравнително новата за бългаския пазар PVC облицовка, която бързо набира популярност, поради своята практичност, устойчивост, лесна поддръжка и разнообразие от гледна точка на дизайн, форми и мотиви.

PVC ламперията е изградена от полимера поливинилхлорид, който намира широко приложение в изработката на строитeлни и електроизолационни изделия.

Поливинилхлоридът е много здрав вид пластмаса, устойчива на надраскване, бактерии, плесен, огън и вода, което я превръща в незаменим материал за вътрешна облицовка на жилища, офиси, промишлени и друг вид помещения. Тя е икономична алтернатива на познатите досега видове ламперии за вътрешни стени и тавани, но това което я прави предпочитан продукт, е голямото разнообразие, което предлага.

Съвременният потребител има възможността да избира от широка гама PVC панели с различни десени, форми, размери. Те успешно имитират мрамор, дърво, мозайка и други повърхности в зависимост от желанието на клиента.
Поставянето на продукта е лесно и бързо без значение от типа на стените и уменията на майстора.

Възможно е монтажът да се извърши върху не заравнени и криви стени или тавани, което допълнително спестява средства на потребителя, решил да се възползва от многото предимства, които този материал предлага. Освен това, прадварителна подготовка на повърхността не е необходима, което означава, че премахването на предходни покрития като дърво, тапети, плочки или други не е нужно.

Монтажът става направо чрез залепване, чрез скара от дървени летви или чрез дюбели, като дори не се изисква намесата на специалист. Това определено улеснявя и съкращава строителните или ремонтните процеси, а и ги прави доста по-икономични.

Възможна е и повторна употреба на едни и същи PVC панели, така че при евентуална смяна на дома, могат да се спестят излишни разходи.
Друг плюс при инсталацията на PVC ламперия е липсата на прах и замърсяване, които са типични за добре познатите ни традиционни видове облицовки.

Поддръжката на този тип материал не изисква много време и усилия. По гладката му повърхност не се натрупват прах и мръсотия, което прави почистването му лесно и възможно, дори без употребата на вредни химични препарати.

Предимство на PVC ламперията са и нейните дълготрайност и издръжливост. Тя е водоустойчива, което я превръща в подходящ материал за облицоване на мокри помещения или такива, в които се налага честата употреба на вода. В допълнение, свойството й на звуко- и топлоизолатор я превръща в предпочитан продукт на пазара за строителни изделия.

При избора на PVC ламперия e важно да се внимава за качеството на продукта, което се определя от здравината на панелите и по-точно от броя на ребрата в задната им част. Колкото по-голям е той, толкова по-висококачествен е PVC облицовъчният материал. Друго условие е задната страна на панелите да бъде плътна, гладка и без наличието на примеси.

Независимо дали сте решили тепърва да градите своя дом, офис или промишлено помещение, или планирате обновяването му, винаги можете да се възползвате от многобройните възможности, които PVC ламперията предлага. Тя ще ви осигури нужните уют, удобство и сигурност.

 

FacebookTwitterLinkedIn
3.9/5 - (73 votes)
The following two tabs change content below.
Консултант продажби в рекламна агенция, предлагаща голямо разнообразие от рекламни услуги. Дигитален и офсет печат на визитни картички, флаери, календари и други печатни рекламни материали.

Latest posts by Google (see all)