Развитие на душ кабините през последните години

В последните десетина години душ кабините станаха едни от най-търсените елементи в банята, защото имат огромни предимства и подобряват както външния вид, така и използваемостта на вашето мокро помещение.

От известно време започва да се развива една тенденция, че пространството в банята трябва да се раздели на две части – мокро помещение и сухо помещение. Мократа част е тази, където се къпете и ползвате душове и така нататък, а сухата част е останалото пространство във вашата баня. Сигурно и при вас е така – когато някой се къпе и след това излезе от банята, ако решите да я ползвате, тя е цялата мокра, влажна и обикновено колкото и бързо да ви се иска да посетите тоалетната, вървите с бавни стъпки, за да се подхлъзнете и да паднете лошо.

Можете да избегнете всички тези неудобства, ако се сдобиете с модерна душ кабина, която да внедрите във вашата баня. Впрочем цените на тези кабини паднаха доста, защото в последните години се появиха доста повече възможности на пазара, отколкото имаше преди десетилетие например, така че за не много пари ще можете да си купите модерно решение, което да отговаря на вашите изисквания.

Какви видове душ кабини има?

Много са, безкрайно много. Де факто можете да имате всякаква кабина, която да отговаря дори на най-странните изисквания. Всичко зависи от това с какъв бюджет разполагате и от вашето въображение.

Като форма стандартните душ кабини са овални, квадратни и правоъгълни. Не знам защо, но на мен най-много ми допадат овалните, може би не харесвам ръбовете в дизайна на останалите.

Видовете врати също може да варират и да бъдат отваряеми или плъзгащи се. Най-модерните душ кабини имат врати, които можете да отваряте с гласова команда или натискайки бутон, но тук говорим за продукти с доста висока себестойност, които не са във възможностите на повечето от нас.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (86 votes)
The following two tabs change content below.
Казвам се Теодор Захариев и се занимавам с оптимизация на сайтове за търсачки, както и Front End Development. Имам собствени проекти сред които: Уеб дизайн студио за изработка на сайтове и SEO, сватбена агенция, магаин за пиана, и д.р