4 лесни начина да оптимизирате кампаниите си в Google AdWords

adwors кампании

Един от най-успешните методи за реклама, подходящ както за малкия така и за среден и голям бизнес е рекламата в Google AdWords. Много от рекламодателите си мислят, че след като създадат първата си рекламна кампания работа им се ограничава до това да следят наддаванията и рекламите си.

Ако искате да извлечете максимума от вашата PPC рекламна кампания трябва да помислите за начините, по които може да я оптимизирате, за да постигнете възможно най-висок CTR и най-много конверсии. В тази статия ще ви запознаем с 4 лесни и бързи начина, чрез които може да оптимизирате PPC кампаниите си в Google AdWords.

1. Включете допълнителни линкове към уебсайта

Ако добавите допълнителни линкове към уебсайта си за вашите рекламни кампании в AdWords, ще можете да увеличите CTR, като отвеждате потребителя директно до страница, тясно свързана с търсенето му. Ако, например, имате онлайн магазин за бижута може да добавите различни линкове към продукти с различни размери, цветове и т.н. По този начин ще може да проследите кои страници имат повече кликове и от кои продукти, които предлагате потребителите се интересуват повече.

2. Използвайте оптимизатора за конверсии

Оптимизаторът за конверсии ви позволява да настроите таргетираната си CPA, а Google управител на реклами ще настройва автоматично вашите наддавания. За да настроите Оптимизатора за конверсии, трябва да поставите кода за проследяване на конверсии на страницата от вашия уебсайт, която служи за индикация на конверсия. Трябва да имате поне 15 конверсии, за да използвате Оптимизатора за конверсии.

3. Направете правилни настройки за местоположението ви и наддаванията

Ако вече имате някакъв опит с Google AdWords и сте избрали опцията за ръчно въвеждане на максимума за наддаване, имате и опцията да промените настройките си за местоположение и време за наддаване. Ако, например, следите средния CPC според местоположението и откриете, че даден район се представя по-добре, може да увеличите наддаванията си за рекламите в този район или пък да пуснете нови реклами. Освен това може да правите различни настройки за това колко пъти ще се появява рекламата ви, като наблюдавате разписанието на рекламите ви и увеличавате или намаляте броя на показване на рекламите ви за определени часове.

4. Определете отрицателните си ключовите си думи

Това е една от наистина важните стъпки в Google AdWords. Много често може да забележите, че получавате кликове на рекламата си от търсения, които не са свързани с вашия бизнес. За да предотвратите такива кликове и да спестите от бюджета си за вашата реклама, трябва да помислите над списъка с отрицателните си ключови думи. Може всеки месец да съставяте списък с ключови думи, които нямат нищо общо с продукта или услугите ви и да ги включвате към кампанията си в AdWords.

Ключов фактор за успеха на вашата кампания в Google AdWords е честото оптимизиране. Чрез правилната оптимизация на кампаниите си, ще можете да намалите разходите по рекламата си и да увеличите броя на конверсиите си. AdWords няма винаги да ви дава отговорите на това как да оптимизирате кампаниите си, така че много от техниките ще трябва да изпробвате сами, за да може да видите коя е най-успешна за вас.

FacebookTwitterLinkedIn
3.9/5 - (45 votes)
The following two tabs change content below.

dobringeorgiev

Добрин Георгиев е млад архитект с немалко опит зад гърба си, който се интересува от разнообразни теми и обича да пише по тях.