Ремонт на баня

Един ремонт на баня включва редица дейности, като в това число са дейности, като лепене на плочки, смяна на тоалетна чиния и вана, монтаж на мивка, поправка на водопровод, измазване на стени, замазка и т.н.

Когато сме решили, че нашата баня се нуждае от спешен ремонт често избързваме с решението на коя фирма за ремонт на бани да се доверим. Бързането както обикновено не ни помага, а напротив само ни кара да допуснем необмислен избор при ремонт на баня.

При ремонт на баня е важно да изберете фирма с утвърдено име на пазара на ремонтни услуги в София. Редица фирми предлагат комплексно обслужване, за да удовлетворят всички желания на клиентите си, като част от процедурата по ремонт на тяхната баня. Често обаче цените на повечето фирми за ремонта на баня в София и по-конкретно тези, които работят качествено са малко по-високи от тези на „пишман” майсторите и на фирмите фантоми. Не се подвеждайте по цена за ремонт на баня, защото накрая може да се окаже, че целият ремонт, който сте планирали е недовършен (или некачествено завършен), като това вместо да реши вашия проблем само го задълбочава.

Най-популярните дейности по ремонт на баня, които предлагат фирмите са следните:

 • Лепене на плочки в баня – дейността по лепене на плочки в банята е един от най-важните етапи при подобен тип ремонт. Изберете фирма, която да се справи качествено, за да не съсипете цялата визия на своята баня.
 • Смяна на тоалетната чиния в банята (монтаж на тоалетна чиния) – една от най-често търсените услуги в контекста на ремонт на баня е именно смяната на тоалетната чиния. Като част от комплексен ремонт на баня е добре тази процедура да бъде завършена в края на ремонтните дейности, за да не рискувате повреждането на новопоствената тоалетна чиния.
 • Смяна на вана в баня (монтаж на вана в банята) – ваната присъства във все повече съвременни домове, за разлика от времето на комунизма, от там и нуждата от ремонтни услуги, специално касаещи смяната на ваната във вашата баня.
 • Смяна на мивка в баня (монтаж на мивка) – Независимо дали става дума за монтаж или смяна на мивка в банята, то трябва да отбележим, че това е един от функционално най-важните елементи в банята. Една баня просто не е баня, ако няма удобна, красива и функционираща правилно мивка.
 • Измазване на стените на банята – равните повърхности, които се постигат посредством измазване на стените на банята, са основен структурен елемент, за да изглежда вашата баня приятно и модерно.
 • Боядисване с латекс и боя в банята – боядисване с латекс е предпочитан способ за покриване на тавана на банята, където се счита за неподходящо място за лепене на плочки по ред причини. Боядисването с латекс или друг вид водоустойчива боя е един от финалните щрихи при ремонт на баня.
 • Замазка на пода на банята – изравняването на настилките и тяхната нивелация, посредством замазка на пода в банята помага при процеса по лепене на плочки, като гарантира правилният им наклон. При некачествена замазка на пода на банята рискувате водата да се събира в определени зони и да не се оттича правилно.
 • Изграждане на окачен таван за баня – използването на окачени тавани за баня в България е нов подход при тяхната декорация. Постепенно обаче почти всеки клиент, търсещ качествена услуга ремонт на баня набляга и на факта, че желае в неговата баня да бъде изграден окачен таван. Един окачен таван за баня е най-лесния начин да превърнете вашата баня от стандартна баня в дизайнерско решение, подобно на тези по каталозите за обзавеждане и ремонт на баня.
 • Монтаж на фриз – монтажът на фриз е още един чудесен начин да придадете индивидуалност на своята баня при ремонт, като също се предпочита от все повече клиенти.
 • Смяна на душ батерии, кранчета и други (монтаж на такива) – понякога се налага и смяната на душ батерии, кранчета и други подобни функционални елементи, които също играят съществена роля в една баня.
 • Изграждане на душ кабини или подмяна на стари душ кабини с нови – душ кабините са един чудесен начин да направите вашата баня използваема за повече от един човек едновременно. Забравете за опашките сутрин, в случай че имате само една баня – решението за изграждане на душ кабина, значително ще повиши удобството от използването на банята за вас и вашето семейство.
 • Ремонт на водопровод – всяка баня се нуждае от ефективно действаща ВиК система, която да гарантира задоволството на ползващите я. При ремонт на баня, едно от основните неща, които добрите фирми за ремонт на баня правят е да проверят дали водопровода функционира нормално, а в случай на неизправност да ви консултират адекватно, за това как можете да решите лесно и бързо проблема.
 • Къртене на баня – Дейността по къртене в банята е основополагаща за всеки комплексен ремонт на баня. Ето защо то трябва да бъде извършено от подходящи специалисти по къртене на бани, за да се гарантират най-добри резултати в последствие.
 • Извозване на строителни отпадъци след приключване на дейността по ремонт на банята – цялостния процес по ремонт на една баня приключва с извозването на останалите строителни отпадъци. Добрите професионалисти в тази дейност ще гарантират чистото и експедитивно изпълнение на тази дейност.

 

Надяваме се настоящата статия да ви е била полезна и приятна. Като, в случай че имате нужда от фирма специализирала се в ремонт на бани, то доверете се на лидера при всякакъв вид услуги, свързани с ремонт на баня – фирма Well Build. Стотиците доволни клиенти говорят за неповторим професионализъм и европейско качество. Можете да се свържете с фирма Well Build на телефон 0888 207 605. Можете да видите и снимки от ремонт на бани, които са били завършени от Well Build.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (33 votes)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.