Тествайте живота на вашите лаптоп батерии

Ако искате да знаете, дали вашите лаптоп батерии имат достатъчно заряд, тогава можете да проверите това с един лесен тест. Най-простият начин е като ги свържете към вашия преносим компютър. И тогава можете да проверите дали имат достатъчно заряд или не. Знаете ли как да тествате сами вашите лаптоп батерии? Ако не се сещате ето някои начини, за които обаче ще са ви необходими следните неща: мултиметър, светлинен тест, зарядно устройство и батерия тестер. Тези четири различни уреда всъщност означават, че има четири различни начини за тестване на батериите.

Ако изберете мултиметър ще трябва да ги свържете батерията ви. Свържете положителния порт на батерията с единия край на мултиметъра и отрицателен порт до другия край. И тогава можете да видите на мултиметъра колко заряд е останал в батерията.

Когато избирате теста със светлината, трябва да знаете как да го свържете. Светлината ще свети ако е свързана с положителния край на заредените батерии за лаптоп Toshiba. По този начин ще разберете дали батерията ви е заредена или разредена.

Ако изберете зарядното устройство на вашата батерия, за да я тествате, тогава можете просто да поставите батерията на зарядното устройство и така ще разберете дали тя се нуждае от презареждане или не.

И накрая, можете да използвате тестер батерия, с която да тествате вашата батерия. Трябва да я свържете към положителния и отрицателния порт на тестер батерията и след това ще можете да видите колко заряд има вашата батерия за лаптоп.

Някои от начините са груби, а някои от тях са дори елементарни, но с тяхна помощ можете да разберете до колко вашата батерия е запазила добрата си функционалност. Не забравяйте да заредите батерията си, ако се е разредила, защото ако я оставите за дълго време разредена, без да я заредите, може никога повече да не заработи правилно. Ако се открасяте добре с вашите лаптоп батерии, те също ще ви служат вярно.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (103 votes)