2 напитки, които могат да помогнат при загубата на мастна тъкан и 2, които попречат

Много често, когато се опитваме да се отървем от излишната мастна тъкан, ние започваме да следим с какво се храним, но гледаме ли какво пием? Няма какво да се заблуждаваме, почти никой от нас не внимава с това, което пие, а това е сериозна грешка. Затова е добре да се запознаем с по двама от представителите на напитките, които могат да ни помогнат да отслабнем и с тези, които ни карат да трупаме излишни килограми:

Зелен чай

Той е един отличен избор, когато се търси помощник при отслабването. Не само че не съдържа калории, но той дори може да стимулира загубата на такива. Все още не е напълно изяснено как точно той води до отслабване, но най-вероятно това се дължи на кофеина и микроелементите, наречени катехини. Действието на тези две вещества за жалост продължава само няколко часа, затова е добре да се пие зелен чай поне по два пъти дневно.

Светло пиво

Тази бира няма да ви помогне да отслабнете, ако я приемате в големи количества, но ако сте навън с приятели и сте решили да пийнете по бира, това е най-добрият за вас вариант. За сравнение, в една такава бира (330 мг.) съдържа около 100 калории, докато обикновената е със 150 за същото количество.

Разхлаждащи напитки

Те могат да ви звучат като нещо, с което ще отслабнете, но това не е точно така, защото са пълни с калории. Например в халба вино с лимонада се съдържат около 280 калории, а в мента със сода приблизително 315.

Коктейли

В 50 милиграма твърд алкохол има по-малко калории, отколкото в разхлаждащите напитки, но когато той се добави към даден коктейл, който съдържа и сметана или някакви сиропи, тогава трябва да се внимава. В 200 милиграма от най-популярните коктейли се съдържат около 700 калории, така че това не са напитките, които ще ви помогнат когато решите да отслабвате.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (15 votes)