Бързо проучване на новите PPC реклами на Bing и Yahoo!

sem ppc seo

Rich Ads in Search (RAIS) са реклами, които са достъпни само за търговки марки, които са решили да поставят своите PPC кампании на платформите на търсачките Bing и Yahoo!. Тези PPC реклами са доста интересна комбинация от стандартни връзки към сайта с изображение, което е от 60 до 80 пиксела. Рекламодателите в тези PPC кампании слагат логото си за снимка, за да повишат разпознаваемостта на търговската си марка.

Ефектите от този нов вид PPC кампании
RAIS рекламите взимат най-доброто от две различни сфери на бизнеса. Те служат едновременно за брандиране като част от PPC кампания, както и за най-обикновени линкове, които насочват към вашия сайт. Резултатите от тези акции са наистина поразителни. По време на всяка кампания процентът на кликвания се увеличава пропорционално в сравнение със същатa кампания, която тече в друга платформа. Тези PPC реклами имат и друго значително предимство – тяхната цена е значително по-ниска в сравнение с тази на AdWords.

За съжаление, не всяко търсене на бранд, може да ви отведе към подобна PPC кампания. Все пак, когато това се случи, търговските марки отчитат скок на кликванията по техните реклами с около 25%. Трябва да се отбележи, че този вид маркетинг е малко по-скъп от традиционния за тези две търсачки, но и носи много по-голяма възвръщаемост.

Вложение в потребителското доверие

Това е едно от големите предимства на този вид PPC кампании. Снимките позволяват да грабнете вниманието на потребителите. По този начин, след като потребителят направи заявка за вашата търговска марка в търсачката, вие ще спечелите повече място в органичните резултати. Снимката, която ви е на разположение при този вид PPC реклама, е наистина много голямо предимство. Освен че помага на потребителите да запомнят логото на вашата фирма, тя увеличава и увереността им, че след като кликнат на рекламата, тя ще ги отведе на официалния сайт. Това е предимство, което може да бъде много високо оценено от PPC кампаниите на големите компании. Освен това такива акции ще са от голям плюс и за двете търсачки, защото много големи компании могат да наддават за собствените си имена.

Казано по по-прост начин, клиентите ще са сигурни, че определени PPC реклами ги водят в сайт на конкретна търговска марка. Много изследвания сочат, че това има пряко отношение към броя на кликванията и успеха на определени PPC кампании. Някои специалисти не пропускат да очертаят границите на една такава перспектива. Техните прогнози са, че много търговци на дребно ще се възползват от тази акция. Анализите показват, че тези PPC кампании ще са особено успешни по време на празничния сезон.

Потребителските настроения не са никак лесни за предвиждане. Много от тях могат да не изберат да направят покупката веднага, след като са видели вашата PPC кампания. Може да им се наложи да помислят повече за продукта. Все пак, докато обмислят, трябва да знаете, че те си спомнят логото на вашата компания. Това е наистина огромно впечатление и влияние, което е създала вашата акция. В много голям процент от случите те ще се върнат по-късно на вашата PPC реклама с взето решение за покупка. Хората искат да знаят, че купуват от един автентичен източник, а логото и брандирането затвърждават това впечатление.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (26 votes)
The following two tabs change content below.

dobringeorgiev

Добрин Георгиев е млад архитект с немалко опит зад гърба си, който се интересува от разнообразни теми и обича да пише по тях.