Bezplatni.info ни ориентира в морето от интернет ресурси

Българското интернет пространство, както е и тенденцията в световен мащаб, бъка и е препълнено с всякакви работещи и неработещи сайтове – полезни, вредни, смислени и безсмислени. Цялото това море от информация може да удави всеки, който е тръгнал да търси конкретни данни без спасителен пояс.

Как всичко това би могло да се регулира? Разбира се, няма как да се следят и изтриват маловажните сайтове, тъй като структурата на предлагане и използване на хостинг изключва тази възможност. От друга страна, една добре подредба и регулация на интернет ресурсите, подредени по теми и систематизирани смислено, може да доведе до сериозен прогрес в използването на Мрежата. Това е и целта на bezplatni.info – да се подредят безплатни интернет ресурси така, че да могат да се използват и откриват бързо и лесно. Защо безплатни? Защото идеята на създателите на платформата е за потребителите да се изготви списък на безплатни интернет ресурси, които да всеки да може да използва напълно безплатно и без ограничения или изисквания. По този начин се постига голямо текучество на информация без никакви условности.

Ако търсите, например, безплатни книги – добре сте дошли – влизате в директорията и откривате огромен набор от ресурси, които само чакат да кликнете върху тях. Всичко е подредено по теми и съдържанието е линкове – директно ви препраща към конкретния сайт с безплатен ресурс. Така не се трупат дивиденти за сметка на източника, а напротив.

Допълнителен бонус е опцията за редактори, която позволява всеки желаещ да поддържа определена тема, или няколко такива теми, където да качва качествените линкове към безплатни интернет ресурси. Като допълнителни екстри се посочват високата функционалност и допълнитени опции, като например качването на статии.

Всичко това превръща директорията под наслов „Да подредим Интернета“ в точно това, за което е предназначен – качествен сайт, където са подредени много безплатни интернет ресурси, систематизирани и точни. Така не се налага да използвате търсачки или да рискувате да попаднете на ненадеждна информация – всичко е изпипано, подредено и като капак – напълно безплатно.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (60 votes)
The following two tabs change content below.