Електронните репеленти за защита от насекоми

Отивате на къмпинг или на риболов? Няма по-добра идея, освен нужните ви неща за приятно прекарване да вземете и препарат за защита от насекоми. Да, освен обичайните заподозрени като палатка, спални чували, фенерчета, барбекю, храна и дрехи, вие не трябва да забравяте и репелент.

Всеки запален турист и рибар знае колко са досадни хапещите насекоми, като комари и мухи и колкото и да се опитвате да се предпазите от тях, ефектът винаги е един и същ – безбройни сърбящи подутини по всички открити места от тялото. Един от най-добрите начини за предпазване са електронните репеленти, които отблъскват насекомите, които са в близост до вас. Тези устройства са електронни, но те нямат нужда от електрически контакт за да работят, а всичко което ви трябва са няколко батерии. Много хора може би се съмняват в ефективността на подобно устройство, но това е неоснователно. Тези машинки излъчват силни електромагнитни вълни, които отблъскват вредителите. Те не използват отрова и не са като някой от капаните за насекоми, просто вълните излъчвани от тях не се понасят добре от вредителите и това ги държи далеч от вас. Тези вълни минават и през стените, като по този начин с един уред можете да защитите целият си дом. Хубавото е, че те нямат нужда от поддръжка и не убиват насекомите, което ще ви накара да чистите постоянно подовете на къщата.

Друго предимство на електронните репеленти е, че не трябва да се прилагат върху кожата, а ако се гледа в дългосрочен план те излизат и много по-евтино от спрейовете и мазилата против насекоми. Тези уреди, които използват плочки, които изгарят и разпръскват репелент във въздуха също са ефикасни, но постоянното купуване на плочките, които се сменят всеки ден може да ви излезе доста солено като цена. При електронните репеленти няма опасност да натоварите бюджета си, защото единственото нещо, което се сменя са батериите.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (88 votes)