Евтини самолетни билети – Kак да ги открием

Авиокомпаниите, които обслужват хората днес са изключително голям брой. В световен мащаб функционират толкова много авиопревозвачи, че няма как да не се намери нещо, което е по джоба на всеки клиент.

Избирането на нискотарифна компания може да намали разходите по ваканцията ви като ви предложи изгодни самолетни билети. Компаниите с по нисък бюджет разчитат на голям брой пътници и затова имат готовност да предоставят на пътниците добри цени за самолетни билети.

Как да си купим самолетни билети с отстъпка?

В днешно време пътуването със самолет не е толкова непосилно и непостижимо, както е било преди години. Все по-голям брой хора летят било то за почивка, гостуване или работа.

Един сигурен начин да успеете да закупите евтин самолетен билет е да направите резервация веднага щом разберете датата на тръгване. Обикновено цената на билетите е по-ниска, когато са запазени от рано, което пък от своя страна ще намали разходите ви. Често хората избират да запазят билет, използвайки Интернет. Това не само спестява време, но и финансови средства.

Друг фактор, който определя цената е дестинацията и това колко е търсена тя в този момент на годината. Например пътуването до морето в разгара на лятото ще е със сигурност по-скъпо отколкото през зимните дни. Какво се изисква от вас в такъв случай? Ако имате шанс да планувате отпуската си резервирайте вашите билети при първа възможност или изберете чартърен полет.

Когато става дума за стойността на билетите няма как да пропуснем да споменем, че някои превозвачи правят промоции и атрактивни отстъпки. Доста често отстъпките се правят за редовни клиенти, които пътуват много и все пак всичко зависи от политиката на съответната компания.

Понякога е възможно промоции да се правят според различните сезони или празничните периоди. Отстъпка обичайно се прави на големи групи, които пътуват заедно, на студенти, деца или пенсионери. Процентите намаление зависят от това в каква група попадате, а също и от предложенията на авиокомпанията.

За да се купи билет на добра цена обикновено човек трябва да се лиши от определено удобство в една или друга степен. Разбира се пътуването в бизнес класата ще бъде по-комфортно, но билетите в икономичната класа се предлагат на по-достъпни цени. Ако разполагате с достатъчно време е хубаво да следите цените на конкретната компания, за да се сдобиете с билет, който да е подходящ за вас. Няма точен период преди заминаването, който да ви гарантира, че цената ще е ниска.

Стойността на билетите се сменя буквално за секунди и ако сте проверявали през деня, то до вечерта е напълно вероятно цената да се е качила.

Ако решите можете да летите с чартърен полет, който ще е по-евтин от редовния. Но трябва да имате предвид няколко подробности. Чартърите нямат разделения по класи, тоест всички пътуват в икономична класа. Твърде възможно е да има закъснение, забавяне на полета или да кацнете на друго летище.

Това, което се изисква от вас е да вземете компромисно решение и да изберете цената или качеството. Ако летите до близка държава и става дума за два или три часа не са ви нужни кой знае какви удобства и може да заложите на по-евтините билети. Ако пък трябва да летите до далечни места и други континенти е най-добре да запазите място колкото може по-рано, за да е максимално икономична покупката ви.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (66 votes)