Гранитогрес за хола

Най-предпочитаната настилка за пода в хола, това са плочките от вида гранитогрес. Обикновено избираме тях, защото са много здрави и неподатливи на влага или различни химикали, имам в предвид препарати за почистване. Освен това, предлагат и огромен набор от десени – различни камъни, мрамори, дърво,  има гранитогрес имитация на паркет дори.

Когато се чудите какъв тип гранитогрес да поставите в хола си – трябва добре да го съобразите, защото това е първото нещо, от което започвате ремонта си – след това ще трябва да съобразявате всичко останало с него. Какво има в предвид – не може да си сложите например гранитогрес с дървесен декор и след това, нито един от мебелите ви да не притежава такъв – просто няма да стоят добре.

Често, за настилка на пода, много дизайнери, а и съвсем нормални хора, предпочитат да поставят полиран гранитогрес. Той придава дълбочина на помещението, без значение от цвета му ( при по-светлите, този ефект е по-засилен ). Причината се крие в неговата огледална повърхност – той отразява околните мебели и обзавеждане, нещо като ефекта на огледалото – този гранитогрес, просто създава илюзията, че пространството е по-голямо.

Друго предимство на този тип гранитогрес е, че той се почиства много по-лесно от матирания, пак заради гладката му повърхност. Той лесно се почиства, но и много лесно се забелязва, когато е замърсен – особено ако е полиран гранитогрес с ярко черна повърхност. От това, можем да заключим, че има и плюсове и минуси за този вид.

Ако гледате по-практично на нещата – матирания гранитогрес е за вас, по отношение на хигиената е по-непретенциозен. Разбира се, черния цвят пак би бил по-лош вариант от по-светлите и неутралните цветове. Важното е да не прибързвате, защото залепите ли веднъж избрания от вас гранитогрес, махането му става с къртене, много прах и т.н.

Какъв десен, повърхност или цвят ще изберете би могло да зависи от акцента във вашия хол. Ако решите да привлечете вниманието към пода, съответно трябва да изберете по – интересен гранитогрес и да завъртите всичко останало около него или обратното – изберете по-неутрален, на който мебелите и всичко останало да изпъкват.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (104 votes)
The following two tabs change content below.

svetlinbo

Latest posts by svetlinbo (see all)