Видеонаблюдение чрез куполни камери

Видеонаблюдение е нещо, с което сме свикнали да се сблъскваме навсякъде през 21 век. Използването на всякакви видове камери за наблюдение е нещо, което е масова практика в редица учреждения.

Куполните камери за видеонаблюдение  предимно се инсталират в банките, болниците, офисите, магазините и други обществени места. Тези камери могат да се използват навсякъде за наблюдението  на служителите, стоки и т.н. като можете да използвате тези камери за вътрешно и външно наблюдение. Техният купол е от стъкло оцветено в сиво или черно.

Какво да очакваме от една куполна камера?

Тези камери могат да бъдат скрити, като се монтират в тавана или в стената. Записването на видеозаписа може да бъде в черно бял и в цветен формат. Въпреки, че повечето от клиентите предпочитат цветните записи, тъй като въпросното лице е по-лесно разпознаваемо. Тези камери могат да бъдат свързани със жична или безжична връзка. Като информацията може да бъде предавана чрез безжичен приемник или кабелен приемник. Информацията се изпраща под формата на сигнали, които се предават директно и приемниците ги улавят и ги обработват.

Можете да инсталирате камерите, както в затворени помещения така и на открито. Можете да поставите камера за видеонаблюдение на паркинга, на банкомата, на входната врата на дома или във фирмата и т.н. Обшивката на куполообразна камера се състои от неръждаема стомана, така че тя да не може да ръждяса. Корпусът е водоустойчив, което прави камерата подходяща  за използване дори и в  много лоши метеорологични условия. Камерата  автоматично си  регулира светлината, като по този начин прави записите много по-ясни. Функцията за автоматично осветляване на  лицето прави много лесно разпознаването му  дори при  слаба светлина. Най-добрата част от самата камера е тъмният цвят на купола, който не позволява на човек да знае дали камерата работи или не.

FacebookTwitterLinkedIn
4.4/5 - (46 votes)
The following two tabs change content below.