Грижи и козметика за лице за чувствителна кожа

Грижата за чувствителна кожа се ръководи от няколко основни правила. Но изключително важно е, преди да се запознаете с правилата за това как най-добре да се грижите за чувствителната ви кожа, да сте наясно какво точно представлява тя.

Чувствителна кожа е тази, която не е в състояние да толерира никакви неблагоприятни условия (на околната среда или други), и която лесно се дразни при контакт с различни материали (включително продукти за грижа за кожата). Именно заради това се произвеждат специални серии козметика за лице предназначени за грижа за чувствителна кожа. Степента на чувствителност, обаче може да варира при различните хора.

Без значение дали кожата ви е чувствителна, нормална, суха, мазна или комбинирана всички не реагират никак добре на перилните препарати и други химически продукти. Но ето тук идва и разликата, тъй като всички те реагират по-различен начин на това дразнение. Разбира се чувствителната кожа реагира най-бързо и най-бурно с кожни проблеми. Точно за това е желателно хората с такъв тип кожа да използват специална професионална козметика за чувствителна кожа, която ще я предпазва от дразнение.

Надявам се тези няколко съвета за грижи за чувствителна кожа да ви помогнат и на вас:

  • Преди отидете в магазина и да си купите новия крем за лице, които рекламират по телевизора проверете дали е маркиран като подходящ за хора с чувствителна кожа, ако не е просто се откажете от него. Освен това преди употреба е задължително да прочетете листовката за странични ефекти, ограничения или предупреждения.
  • Дори когато дадена козметика за лице е маркира като подходяща за вашия тип кожа, вие все пак изберете тази, която е с най-ниско съдържание на консерванти, оцветители, аромати и други добавки.
  • Не използвайте тонери, тъй като повечето от тях са на алкохолна основа и не се препоръчват за чувствителна кожа.

За да бъде кожата на лицето и тялото ви здрава и красива, въпреки че е прекалено чувствителна към околната среда полагайте нужните грижи и ефекта няма да закъснее.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (55 votes)