Три съвета за инсталиране на нов лаптоп

Всеки си има свой ритуал, щом си купи нов лаптоп. Едни инсталират всички приложения, които ползват, а други направо слагат игрите, които не са вървели на старата щайга
Преди да направите някое от тези действия, трябва да направите други важни действия, за да може лаптопът ви да работи като нов възможно най-дълго.

Ъпдейт на Windows
Когато извадите лаптопа и пуснете зарядното, е хубаво да свършите е да опресните уиндоуса. Естествено, преди да можете да го направите ще се наложи да конфигурирате достъпа си към интернет. След като се свържете към нета, се насочете към контролния панел и изберете настройките за ъпдейт на Windows, и свалете възможно най-много от наличните ъпдейти.
Според времето, което е бил лаптопът ви по рафтовете в магазина или възрастта на инсталационният диск на Windows, от който ще инсталирате, ъпдейта може да продължи от 5 минути до 1 час. Някои ъпдейти сигурно ще изискват рестартиране на компютъра.

Ъпдейт на драйверите
Драйверите са това, което превръща компютъра ви от проста кутия с уиндоус във високопроизводителна машина. Оптималният набор от драйвери зависи от конфигурацията на компютъра ви и от готовността ви да рискувате.
Като цяло, ще искате да се оборудвате най-новите достъпни драйвери за всичките си компоненти. Например, ъпдейтването на драйверите за видео картата обикновено премахва бъгове и оптимизира представянето на картата. Без целия набор от драйвери за дънната си платка също би могло да не можете да извършвате елементарни действия. Ако след като сте инсталирали всички драйвери и пак имате проблеми, може да се наложи да обновите и биоса си.
В случай, че сте се навъртали около компютри достатъчно дълго време, е доста възможно да сте си имали работа и с нова версия на някой драйвер развалящ нещо, което допреди това е работило без проблем. По тази причина някои хора гледат да си останат с тези, които им вършат работа и да не слагат новите версии. Ако попаднете на лош ъпдейт, бихте могли да върнете старата версия или да изтриете новия драйвер и да сложите предния стария.

Ънинстаирайте ненужните програми
Производителите постоянно добавят много непотребни приложения към предварително инсталираните лаптопи или при даунлоудите на уебсайтовете им, или в приложените инсталационните дискове.
Много от тези приложения единствено напрягат мощността на лаптопа и му пречат да функционира на цял капацитет, а и най-вероятно не се нуждаете от всички тулбари и пробни версии на най-различен софтуер.

FacebookTwitterLinkedIn
4.4/5 - (38 votes)
The following two tabs change content below.