Избор на оригинален парфюм

Парфюм Versace

Лежиш си на плажа, когато един глас внезапно нарушава релакса ти, отваряш премрежени от слънцето очи, а над теб непозната “симпатична” физиономия ти предлага не какво да е, ами оригинален парфюм за “без пари”. Или съвсем целенасочено си тръгнал да търсиш оригинален парфюм,  но се сблъскваш с всякакви предложения-толкова много и толкова близки до оригинала, че губиш реалната си преценка за истинско и фалшиво.И ако случайно не си експерт в парфюмерийната индустрия, то не е никак трудно да се заблудиш и да си купиш бързоизветряващ аромат, който отгоре на всичко е и доста различен от оригиналния на същата марка.

Как да изберем оригинални парфюми

Експерти са обобщили някои ценни съвети и признаци, по които да разпознаем оригинала от ментето.

  1. Не съществува оригинален парфюм, който да купим за 20 или 40 лв. Производителите държат високи цените на оригиналните парфюми. Затова амбулантен търговец или квартален малък магазин, не могат да си позволят да предлагат оригинални продукти.
  2. Производителите на оригинални парфюми като Armani,Boss,Calvin Klein,Chanel,Dolce&Gabbana,Gucci, никога не си позволяват да намалят цената в търговската мрежа с впечатляващите 50% или 70%.
  3. Почти всеки оригинален парфюм се предлага в 3 разновидности милилитри-30мл, 50мл и 100мл. Фалшификатът е предимно най-голям милилитър, т.е. 100 мл.
  4. Оригиналният парфюм може да разпознаем и по трайността му. Истинският парфюм има траен аромат повече от 6-8 часа. А една опаковка е достатъчна за година, дори и повече.
  5. В магазина при проба от тестер се пръска на китката или в свивката на лакътя. Парфюмът е оригинален ако остане траен аромат поне до вечерта.
  6. Веднага след пръсване ароматът на имитацията е много сходен с този на оригинала. Не след дълго обаче, усещаме разликата дори до степен “непоносимост”.
  7.  Фалшивите парфюми имат опаковки, които са направени от евтини материали, често спрей помпите са пластмасови и след пръсване продължават да текат! При оригиналните парфюми всичко е качествено.
  8. Опаковките на репликите не са изработени толкова прецизно. Стъклото е мътно или на малки мехурчета, капачките имат дефекти. Но това са детайли, които не винаги успяваме да забележим.
  9. Производителите на оригинални парфюми имат много стриктни изисквания на какви търговци продават и как да бъде разположена стоката в магазина. Основно изискване е качествения аромат да е разположен на друга витрина, не до по-евтин клас парфюмерия.
  10. Всеки оригинален парфюм притежава стикер на български език с името и координатите на вносителя.

Имайки предвид колко изобретателни са имитаторите в стремежа си към печалба, понякога е доста трудно да различим имитацията от оригиналното. Интуицията и 10-те правила изброени по-горе, наистина не са за подценяване, ако наистина държим на оригиналното качество.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (24 votes)
The following two tabs change content below.