Спокойна семейна ваканция в Керамоти

Керамоти, Гърция

Все повече българи планират лятната си почивка в Гърция. И все повече мечтаят за почивка в Гърция,  но скъпите нощувки и заведения са сериозна пречка за осъществяването й.
Е, има едно местенце, което предлага всичко това за малко пари. Полуостров Керамоти е една сравнително малко позната дестинация за екскурзия в Гърция, но по всичко личи, че бързо набира популярност сред бългаарските туристи. Почивка в Керамоти осигурява спокйствие, красиви впечатления и поражда нетърпеливо желание у човек да се върне отново там възможно по-скоро.

Макар малко и с население от едва 1250 човека Керамоти никак не е изостанало от развитието на съвременния свят. Напротив! Керамоти е едно модерно пристанищно градче,  запазило естественото спокойствие, чистотата и красотата на девствената природа.

Още щом пристъпите в Керамоти веднага ще усетите свежестта и гостоприемството на това райско кътче. Уличките са тихи и това, което веднага грабва погледа и сърцето ви са екзотичните цветя и вечнозелени палми. Къщичките са уютни и високи не повече от 2-3 етажа. Във всяка една от тях може да се забележи грижливо  поддържана лозница и много цветя.

Магазини, заведения и хотели в Керамоти също не липсват. Стая или апартамент, оборудван дори с кухня, може да намерите бързо, на приемлива цена за нощувка и дори може да се  пазарите за цената. Терасите гледат срещу плажа и морето, където са разположени и детски площадки.

А докъдето погледът ви стигне ще виждате кристалните и екзотични води на Егейско море, ситните пясъци на големите плажове и някъде в далечината загатнат остров Тасос. Един ден може да си отделите и за този красив остров. Фериботът, тръгващ от Керамоти, пристига в Тасос за 30 минути.

Керамоти се отличава от всяко друго място за почивка с изключителното си гостоприемство. Българска реч може да чуете навсякъде и от всеки. Немалко са българите в Керамоти, а голяма част от местното население говори български. Забавления също не липсват в Керамоти.

Можете да си организирате вечерен купон без някой да ви направи забележка заради шума. А ако предпочитате ресторант или кръчма, то ще намерите веднага. В традиционните гръцки таверни звучи жива музика, включително и българска. През деня за децата се организират игри и състезания на плажа. Не липсват и детските площадки, оборудвани с люлки и пързалки. За по-романтичните натури се предлага разходка с яхта.

Насладете се на една незабравима и спокойна почивка в Керамоти!

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (93 votes)
The following two tabs change content below.